miércoles, 14 de julio de 2021

INICIATIVA CONTRA LAS PRÁCTICAS ABUSIVAS DE LOS BANCOS

INICIATIVA QUE HAURIEN D´ IMITAR TOTS ELS AJUNTAMENTS

Recollint la crida de la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i dels Drets de la Gent Gran de Manresa, En Comú Podem ha registrat una proposta de resolució al Parlament que insta el Govern català a actuar contra l’exclusió dels serveis bancaris davant la bretxa digital i les pràctiques abusives.

En la resolució es demana al Govern que impulsi una regulació, perquè les entitats financeres ofereixin uns servies personalitzats mínims que garanteixin la igualtat d’accés a totes les persones als serveis bancaris, amb una atenció adequada a les seves necessitats, garantint la igualtat d’accés en tot el territori de Catalunya.

També es proposa obrir expedients informatius sobre les comissions i els interessos que cobren les entitats bancàries que puguin ser causa d’exclusió financera.

Segons Ana Querol, coordinadora de Manresa en Comú, «aquesta proposta pretén que els bancs deixin d’abusar del seu poder, imposant els horaris, exigint als clients l’autoservei mitjançant els caixers automàtics o l’ús de la banca digital, sense diferenciar els clients que no tenen habilitats digitals».

Amb una regulació dels serveis bancaris, argumenta, tots els clients, i especialment la gent gran, «no se sentirien abandonats, perquè s’evitaria les imposicions que fa la banca per obtenir més beneficis a costa de reduir els serveis, que són un dret de tots».

Manresa en Comú demana als grups polítics que van aprovar per unanimitat la moció, presentada a instàncies de la plataforma al ple de l’Ajuntament de Manresa, el dia 28 de gener d’enguany, que els seus grups parlamentaris també donin suport a aquesta proposta.

No hay comentarios: