jueves, 29 de abril de 2021

DEBERÍA SER PRIORITARIA UNA REFORMA PENAL PARA MENORES CONFLICTIVOS

Ya no digo solo a los octogenarios, a los de mi generación tampoco les entra en la cabeza el hecho de que siga sin modificarse el código penal para los delitos cometidos por menores, algo que en nuestra época era impensable (salvo algún caso aislado), y todo ello debido a la pérdida de autoridad por parte de los padres provocada por unas leyes absurdas, que han conseguido que los menores bajo el amparo de las mismas se sientan con el derecho de cometer cualquier barbaridad con la sensación de impunidad que les proporciona esta absurda protección legal.

Un buen zapatillazo o un buen bofetón siempre han surtido efecto, y nunca se había considerado maltrato ni violencia, a ciertas edades (físicas o mentales) y ante ciertos comportamientos debería ser algo de obligado cumplimiento.

A estas alturas de la película nadie se cree que un “menor” de 15 años no sea consciente de cuando comete una agresión, por lo tanto, si no se le puede aplicar la misma condena que a un adulto, esta sociedad acabará yéndose a la mierda, que no nos quepa la menor duda. Uno de los pilares fundamentales de nuestra generación ha sido el respeto y ser consciente y discernir cuando se está realizando un acto delictivo, una auténtica utopía en la sociedad actual, y así nos va gracias a esa justicia ciega, sorda y estúpida.Un alumne de l'institut de Vidreres (Selva) ha apunyalat aquest dijous una professora del centre amb un ganivet i l'ha ferida al coll. Segons les primeres informacions, l'estudiant té 15 anys i estava expulsat del centre. Ja està detingut.

Apunyalament a l'interior d'una aula

L'adolescent ha agredit la professora dins d'una aula, en presència d'altres estudiants. Segons les primeres informacions, l'alumne li ha clavat un ganivet al coll. La docent, que ha patit ferides lleus, ha estat atesa pels sanitaris i se l'ha traslladada a l'hospital Josep Trueta. Fonts d'Educació han precisat que el seu pronòstic és favorable.

La Policia Local de Vidreres ha pogut detenir l'alumne al pati mateix de l'institut. L'estudiant es troba ara a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Santa Coloma de Farners, que són els qui s'han fet càrrec de la investigació. Seran ells qui també el posaran a disposició de la fiscalia de menors. Es preveu que sigui demà.

Fins a l'institut de Vidreres s'hi han desplaçat agents dels Mossos d'Esquadra, de la Policia Local, representants de l'Ajuntament, el delegat d'Educació a Girona i personal de suport psicològic. L'alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha lamentat els fets i ha avançat que ara els Mossos d'Esquadra assumiran la investigació per esclarir els fets.

El jove estava expulsat del centre

L'alumne, que té 15 anys i estudia quart d'ESO, estava complint una sanció per mal comportament. Segons han explicat fonts del Departament d'Educació, s'havia decidit expulsar-lo del centre durant cinc dies.

La normativa, però, permet que no siguin correlatius i que es decideixin per criteri pedagògic. Aquesta setmana, l'estudiant ja havia complert tres dels dies d'expulsió (de dilluns a dimecres). I els altres dos, com que demà no és lectiu –perquè el centre l'ha escollit com un dels de lliure disposició- els havia de complir la setmana vinent. Per tant, aquest dijous podia assistir a les classes.

Pendents de la Fiscalia de Menors

El Departament d'Educació està pendent de veure què decideix la fiscalia de menors. De totes maneres, fonts d'Educació ja han avançat que a l'estudiant se li aplicarà el corresponent tractament disciplinari en funció del que estableix la normativa -que ho tipifica com una falta molt greu.

Al ser menor de 16 anys, però, l'alumne haurà de continuar escolaritzat. Això sí, les mateixes fonts precisen que no ha de ser forçosament en aquest institut ni tampoc en un centre ordinari.

No hay comentarios: