lunes, 18 de enero de 2021

EL AYUNTAMIENTO INVERTIRÁ 7.000.000 € EN SEGUR

 

L’Ajuntament de Calafell té en marxa un paquet de noves inversions al nucli de Segur, per import de 7 milions. Alguns dels projectes estan ja en licitació i les obres podran començar en algunes setmanes. Altres, estan enllestits i pendents d’anar a l’adjudicació. I la resta estan elaborant-se.

Segons l’alcalde, Ramon Ferré, “Segur torna a ser una prioritat, amb un nou lot d’inversions, que se sumen a les realitzades des de 2015 ençà”. Ferré afegeix: “Hi ha tres línies clares en aquest nou pla inversor a Segur, que corresponen a problemàtiques històriques del nucli: continuar la millora de carrers, ampliar els equipaments cívics, socials i culturals, i incrementar amb nous passos la permeabilitat de la via del tren”.

De la seva banda, el tinent d’alcalde de Territori, Miguel Ángel Perín, explica que “aquest paquet inclou un seguit de licitacions molt potents, però també hem contractat obres menors, menors per import econòmic, però també molt importants”. I diu: “El compromís amb el nucli més gran i més poblat del municipi continua sent evident”.

Actualment hi ha actuacions per import de 1.025.961,98 euros, que ja es troben en fase d’adjudicació i alguna, fins i tot amb les obres en marxa. Es tracta dels projectes següents:

–Segona fase del centre cívic Montse Civit, al Port. El pressupost és de 330.791,40 euros. Es destinarà als serveis de Casal Jove i de Centre obert, i comptarà, a més, amb sis aules i dos despatxos. Culmina l’actuació realitzada a l’edifici G del Port, on ja s’ha creat una biblioteca, la primera part del centre cívic i un centre empresarial municipal.

–Millora i manteniment dels sistemes de bombeig i drenatge dels passos soterrats de la via del ferrocarril. El pressupost és de 458.553,20 euros. El projecte neix d’una auditoria tècnica realitzada just abans de la pandèmia, que identificava les deficiències que provocaven freqüents inundacions en els passos, amb una casuística molt variada. L’adjudicació inclou un servei de manteniment preventiu.

–Redacció del projecte executiu i direcció de les obres corresponents a la construcció d’un pas inferior entre el carrer Baixador i el carrer Rin. El pressupost és de 116.617,38 euros.

–Remodelació del carrer de la Pau, amb una inversió de prop de 50.000 euros. Les obres van començar després de Reis. Es renoven les canalitzacions subterrànies i es milloren paviments i voreres.

–Millora del Parc de la Pau, amb un cost d’aproximadament 30.000 euros.

–Reasfaltats al Passeig Marítim, relacionats amb l’obra de la vorera nord o costat muntanya, per valor de 40.000 euros.

Renovació dels carrers Rodríguez Pita, Baixador i perpendiculars

De la seva banda, ja està redactat el projecte de renovació de la zona compresa entre la carretera C-31, el carrer Baixador, el carrer Pisuerga i la plaça Lola Boronat. Aquest projecte consta de dues fases:

–Fase 1: carrer Baixador (entre Pisuerga i Lola Boronat) i passatge Baixador): 1.489.371,94 euros)

–Fase 2: carrer Emigidio Rodríguez Pita (fins a carrer Pisuerga), carrer Segura i carrer Xúquer: 1.426.660,98 euros.

El total d’inversió en aquesta obra és de 2.916.032,92 euros. Les dues fases s’executaran una al continuació de l’altra. L’adjudicació de la primera es farà aviat.

Nou pas soterrat al carrer Rin

La gran obra d’aquest paquet, pel que fa a inversió, serà la construcció d’un nou pas soterrat que comunicarà els carrers Baixador i Rin, per sota la via del tren. El cost serà de tres milions d’euros. La novetat d’aquest projecte és que el pas també creuarà per sota del carrer Lluís Companys i l’accés al costat mar de la via serà ja dins del carrer Rin.

Com dèiem anteriorment, ja està en fase d’adjudicació la redacció del projecte executiu i la direcció de les obres, amb un pressupost de 116.617,38 euros.

1 comentario:

Pedro Arias i Garcia dijo...

Me parece muy bien y correcto, todas estas infraestructuras son necesarias, y Segur, que está más poblada que Calafell, lo necesita y no tiene que haber quejas, claro está que Calafell también necesita inversiones en vía pública, parques, pero creo que son más urgentes estás obras en Segur, y no tiene porqué haber esta cosa de decir, " es que todo se hace en Calafell, o en Segur"las inversiones se tienen que hacer tanto en Segur, Calafell, o en las urbanizaciones, que todo el mundo paga sus impuestos para ser correspondido cuando haga falta
Enhorabuena por estas inversiones para Segur
Saludos