martes, 23 de junio de 2020

IMPUNIDAD MAGREBÍ EN COMARRUGAVeïns de l’avinguda de Brisamar del nucli marítim de Coma-ruga (Baix Penedès), han posat el crit al cel per la situació crítica que estan vivint a causa de diverses ocupacions de xalets que han tingut lloc els últims mesos en aquesta zona. Tot i denunciar la situació als Mossos d’Esquadra i a la policia local, fins ara els ocupants segueixen actuant amb tota impunitat.

Segons han explicat els veïns a e-notícies, alguns dels ocupes mostren una actitud molt violenta, “amb destrosses i baralles que, a vegades, duren fins a altes hores de la nit”. L’última va tenir lloc fa pocs dies, i van ser els mateixos veïns els que van avisar la policia. “Van venir però no van detenir ningú”, afegeixen.

Fonts policials confirmen que les ocupacions les han dut a terme magrebins vinguts de l’àrea metropolitana de Barcelona, que van aprofitar el confinament per ocupar xalets i segones residències, ja que els seus propietaris no es podien desplaçar. “Des dels Mossos ens han dit que n’hi ha alguns que són molt perillosos”, apunta una de les veïnes a aquest mitjà.

L’estat d’alarma i les restriccions de mobilitat han fet que a la zona hi hagi molts menys residents que altres anys, ja que molts habitatges de Coma-ruga són segones residències. Això passa amb un dels xalets on hi ha més baralles, els propietaris de la qual són francesos i encara no han pogut venir. Per això no han pogut començar els tràmits legals per fer-los fora de la seva propietat.

Els veïns que hi viuen tot l’any esperen que amb l’arribada de més propietaris durant les pròximes setmanes es pugui fer “més força” per fer marxar els ocupes. L’Ajuntament del Vendrell va tapiar la setmana passada alguns immobles buits per prevenir noves ocupacions.

Altres ajuntaments de la zona confirmen que durant el confinament s’han detectat ocupacions -o intents d’ocupació- de segones residències. També hi ha hagut robatoris en aquests habitatges.

No hay comentarios: