domingo, 21 de junio de 2020

EL ALCALDE APELA A LA RESPONSABILIDAD PARA LA VERBENAL'Estat va donar per acabat l'Estat d'Alarma pel 21 de juny. Per tant, la nit de Sant Joan ja quedava fora. La culpa no és només del Govern Central, sinó de tots aquells que feien impossible continuar ampliant l'estat d'alarma. Per tant, es deixava de limitar la mobilitat, des del 21.

Però, la Generalitat, vista la impossibilitat de cobrir les sortides de la zona metropolitana i evitar el pas entre zones, amb els pocs efectius de Mossos d'Esquadra, ha decidit avançar encara més la fi de l'estat d'alarma, creant la fase de represa. Amb això, ha permès que tothom vingui a Calafell ja i tenim el municipi a petar.

Tant de bo, haguessin fet el contrari: prorrogar l'estat d'alarma i no permetre la mobilitat entre diferents regions sanitàries. Si algú ha estat imprudent, han estat ells amb les seves decisions.

Des dels municipis de costa, hem intentat i demanat que es retirin els darrers trens d'aquella nit. Un cop més, no ens han fet cas i tindrem els trens habituals. Al menys, hem aconseguit que no hi hagin els reforços de trens que es posaven els altres anys. Això, impedirà que molta gent que venia al municipi, ja no vindran. Alguna cosa hem guanyat els ajuntaments!

Com sempre, tota la pressió recau sobre els alcaldes i els ajuntaments, amb molts menys mitjans per a fer front a aquest allau de gent i problemes que es deriven.

Vist això i sabent que tothom ja està a Calafell, què fem? Tanquem la platja i deixem que tot el jovent faci el botellon i celebri la revetlla en els aparcaments, passeigs, parcs i carrers del municipi? Voleu el botellon davant de casa vostra?

O, per contra, com fem cada any, obrim la platja a que es pugui celebrar la revetlla en un espai obert i que permet un major distanciament social i evita problemes d'incivisme en els carrers del municipi?
Sincerament, tots els que mostreu el vostre temor i por sobre el risc de contagi la nit de Sant Joan, aconseguireu mantenir els vostres fills, els menors que teniu a càrrec, tancats a casa? O donareu la culpa de tot a l'ajuntament? No els deixeu sortir de casa i tindreu risc zero.

Només hi ha un camí: apel.lar a la responsabilitat de cadascú. Un no es contàgia si prèn precaucions, si respecta els 2 metres de separació amb els altres. Però, sobretot, si es queda a casa.

Per tant, quedeu-vos tots a casa i s'ha acabat el problema!

No hay comentarios: