martes, 24 de diciembre de 2019

SE ABRE LA VEDA A LOS PATINETES

Como viene sucediendo en la mayoría de situaciones, el abuso por parte de cuatro descerebrados hace que el resto tengan que pagar los platos rotos, el uso de estos artefactos con precaución no tiene porque representar ningún riesgo, pero cuando son utilizados por esos descerebrados es cuando se tienen que tomar medidas, no es necesario esperar a que haya más desgracias, y es que a ciertas velocidades y por la acera o rambla, algunos son un auténtico peligro. Vilanova es la pionera y abre la veda a los patinetes convirtiéndose en referente de lo que por lógica se acabará aplicando a todos los municipios.Vilanova i la Geltrú disposa ja d'una normativa pròpia que regula l'ús dels patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal (VMP). El decret aprovat fa pocs dies fixa les zones i les condicions per circular per la ciutat. Destaca la prohibició de circulació per les voreres i per les zones exclusives per a vianants, com ara la Rambla o el carrer dels Caputxins.

El regidor de Mobilitat, Antoni Palacios, explica que aquesta normativa “intenta solucionar el problema que ens demanda la ciutadania de la convivència entre patinet i la persona que va circulant a peu”.

Palacios ha deixat clar que l'Ajuntament aposta per l'ús d'aquests tipus de vehicles no contaminants, però creu necessària la regulació. El decret també determina la velocitat màxima, segons per quin tipus de carrer se circuli, fixa la distància que hi ha d'haver entre el VMP i el vianant, i fixa normatives de seguretat com ara l'obligació de portar timbre, elements reflectants i llums.

El decret aprovat per l'Ajuntament de VNG s'avança a la modificació de l'ordenança local de circulació, prevista per l'any vinent, que ja integrarà totes aquestes novetats. La regulació d'ús dels patinets també tenia per objectiu establir normes en un àmbit “que la Direcció General de Tráfico (DGT) ha trigat molt a regular”.

Antoni Palacios explica que l'Ajuntament vol donar resposta a les principals queixes rebudes, que fan referència a “la circulació de patinets a les zones exclusives de vianants, com la Rambla, on alguns circulen a velocitat alta, o alguns passaven molt a prop de les façanes”.

La nova normativa municipal fixa l'edat mínima per circular amb patinet en 12 anys i prohibeix circular utilitzant auriculars o telèfon mòbil.

No hay comentarios: