EL POLICÍA QUE MATÓ UN PERRO EN SEGUR PODRÍA IR A JUICIOL'agent de Policia Local de Calafell que va matar a trets un gos perillós de la raça rottweiler, el qual anava sol pel carrer generant por als veïns i s'havia posat agressiu, pot anar a judici, després que un jutge vegi indicis per poder jutjar-lo per maltractament animal. Els fets van succeir el passat 11 de gener, a la urbanització Les Brises de Segur de Calafell, concretament al carrer d'Empúries. 

A les portes del judici

En un procediment abreujat, el titular del jutjat d'instrucció número 6 del Vendrell ha donat per acabada la instrucció per la mort del gos, en concloure que els fets imputats a l'agent són penalment rellevants. Així, el policia local està a les portes d'anar a judici, tot i reconèixer que va actuar «portat per la por», ja que l'animal mostrava una «agressivitat desmesurada», el qual va rebre cinc trets que li van causar la mort. L'alerta va ser donada pels veïns de la zona, ja que hi havia un gos perillós rondant per la zona el qual anava sense amo, sense morrió i sense lligar, generant pànic.

L'agent ha sol·licitat que s'arxivi el cas argumentant que la seva actuació estava justificada, perquè hi havia una «evident situació de perill» per la seva integritat física i la seva vida. Defensat per Sandra Melgar, d'Aaranda, Melgar & Tàsies advocats, el policia local de Calafell explica que va disparar perquè «no va tenir més remei» i, així, poder «evitar un mal major».


Els fets van succeir l'11 de gener

La Policia Local de Calafell va arribar al lloc dels fets la tarda de l'11 de gener, quan van ser alertats pel veïnat de la zona, perquè hi havia un gos perillós per la zona. En arribar, van anar cap a la casa de la suposada propietària del gos, però no hi havia ningú. El rottweiler, en aquest moment, va anar cap a l'agent investigat i li va mostrar les dents, sense permetre que el policia no pogués tornar al vehicle, explica l'escrit del jutge. 

El gos, en saltar amb un «evident estat d'agressivitat», va intentar mossegar-li les cames. El jutge, subratlla que l'agent haguera pogut evitar aquests fets fent servir la porra, sense colpejar l'animal. Tanmateix, el jutge reconeix que l'animal «no desistia en el seu afany» i l'agent no tenia prou amb la porra per defensar-se. Amb una situació de nerviosisme, segons apunta l'acte, el gos va anar cap a l'altre agent que hi havia al vehicle policial, moment en què l'investigat va poder agafar l'arma. Quan es va tornar a dirigir cap a ell, «creient que podia mossegar», ja que mostrava una gran agressivitat i el tenia acorralat contra la paret, aquest li va disparar cinc cops, dels quals, tres, van impactar en l'animal.

La defensa ha al·legat i així ho ha admès el jutge que, que no existia cap protocol a la Policia Local de Calafell, explicant com s'ha d'intervenir davant gossos perillosos a la via pública, a més de no tenir cap formació.

Comentarios

ENTRADAS POPULARES

ESPECTACULAR DOCUMENTO, SI YA ESTÁS VACUNADO NO TE LO RECOMIENDO

EL IMPRESENTABLE DEL DÍA: JOAQUÍN DEL MORAL, DIRECTOR GENERAL DE RENFE

UN CATALÁN LE DA UNA LECCIÓN DE HISTORIA AL REY