miércoles, 16 de enero de 2019

EL "SPC" ESTUDIA DENUNCIAR LAS AMENAZAS E INSULTOS AL AGENTE DE CALAFELLMés reaccions a causa de la mort a trets d'un gos a la urbanització Les Brises de Calafell, el passat divendres. El Sindicat de Policies de Catalunya (SPC) ha emès aquest dimecres un comunicat en el qual donen «tot el suport» a l'agent de la policia local de Calafell que va disparar contra l'animal i avisen que estan estudiant denunciar «les amenaces i els insults» que el policia ha rebut a través de les xarxes socials.

El sindicat de policies entén que l'agent va actuar així perquè «es va veure en la necessitat de fer ús de la seva arma curta, en veure perillar la seva integritat física». També asseguren que aquesta era «l’única resposta que es podia donar en aquell moment, per no disposar l’agent de cap altre sistema o eina adient per tal de frenar l’escomesa del gos que no fos la utilització de la seva arma de foc».

Censuren els insults i les amenaces a l'agent

En el comunicat, el sindicat aprofita per «censurar tots aquells insults i amenaces que aquest policia local ha rebut per diferents xarxes socials», afegint que aquests comentaris seran estudiats «pels nostres serveis jurídics per si dona lloc a iniciar procediments judicials». Recordem que l'Ajuntament de Calafell, per la seva banda, ja va denunciar administrativament el propietari del gos, per no complir la normativa de tinença animal, no tenir el gos censat, ni tampoc amb el corresponent xip.

Sí Se Puede proposa elaborar un protocol d'actuació al Vendrell

Encara dins aquest mateix debat, el grup municipal de Sí Se Puede a l'Ajuntament del Vendrell ha entrat una proposta per al pròxim ple en la qual demana que s'elabori un protocol d'actuació perquè no es repeteixin situacions com les de Calafell o Barcelona. El partit lila considera que els agents de la policia local necessiten una formació més adequada per quan han de recollir de la via pública els animals abandonats i perduts.

No hay comentarios: