miércoles, 16 de enero de 2019

EL CHOCOLATE DEL LORO DE LOS CARGADORES ELÉCTRICOS PARA VEHÍCULOS

AHORA TODO SON FACILIDADES, LUEGO NOS LA METERÁN DOBLADA

Hace tiempo que se les ve el plumero con lo del coche eléctrico, libres de impuestos (o rebajados), libres de peajes (o rebajados), facilidades en aparcamientos, cargas gratuitas.., todo con tal de que la gente se decante hacia el eléctrico por todas esas ventajas, pero, la realidad será muy diferente, cuando el cupo que ellos (y no me refiero al ayuntamiento) estimen oportuno se haya alcanzado, los impuestos volverán a ser los mismos que un vehículo de combustión, los peajes también serán los mismos y las cargas acabarán con un precio solo un poco por debajo del combustible, sino, al tiempo.L’Ajuntament de Calafell ja ha posat en funcionament els dos nous punts de recàrrega per a cotxes elèctrics, situats a l'aparcament de l'antic hotel Segur, a la carretera de Barcelona, i a l'aparcament del mercat municipal de Calafell. El consistori ha anunciat que la càrrega serà gratuïta per tots aquells que tinguin una targeta que es pot aconseguir a qualsevol de les oficines d'atenció al ciutadà. Per obtenir la targeta cal presentar la fitxa tècnica del vehicle i el justificant del pagament de l'impost de circulació a Calafell.

Aliança de Municipis per a la interoperabilitat

La targeta, que també és gratuïta, té un nombre il·limitat d’hores de recàrrega. A més, és una targeta que es pot usar en altres municipis, ja que l'Ajuntament de Calafell forma part de l'Aliança de Municipis per a la interoperabilitat de les estacions públiques de recàrrega ràpida i semi ràpida per a usuaris de vehicle elèctric. Amb aquesta col·laboració, qualsevol usuari pot accedir a qualsevol estació de recàrrega de Catalunya fent servir qualsevol de les targetes emeses pels ajuntaments de l'Aliança.

Amb aquest acord es facilita que els vehicles elèctrics que circulen per Catalunya puguin gaudir d'una mobilitat plena i que els usuaris deixin d'acumular targetes per carregar a les diferents instal·lacions promogudes pels municipis de Catalunya. Per tant, els usuaris d’aquest servei que siguin de Calafell podran fer servir les estacions de càrrega d’altres municipis adherits, i els d’aquestes localitats, els punts situats al municipi.

Estació pública al Vendrell, Tarragona i Cambrils

Aquest 2019 també està previst que es posin en marxa tres punts públics de recàrrega del vehicle elèctric al Vendrell, Cambrils i Tarragona, segons va avançar la Generalitat a finals del passat 2018. El Govern vol augmentar les estacions públiques per carregar els cotxes elèctrics, i preveu que a finals d'aquest any ja n'hi hagi més d'un centenar repartides per tot el país.

No hay comentarios: