sábado, 12 de enero de 2019

DESARTICULADA EN CALAFELL UNA BANDA QUE EXPORTABA MARIHUANA A TODA EUROPA
La Guàrdia Civil ha detingut 25 persones i ha fet a Catalunya la intervenció de marihuana mai feta a tot l'Estat. S'han pogut treure del mercat negre 2.500 quilos de marihuana que s'havien conreat a Catalunya i que s'exportava cap a Europa per ser venuda als mercats internacionals. Cada cop hi ha més organitzacions criminals que s'han instal·lat a Catalunya i des d'aquí operen com país productor de la marihuana per altres països propers com França, sobretot, però també Alemanya, Holanda i Regne Unit.

La marihuana DO Catalunya s'importa en grans quantitats, que és el que feia aquesta banda criminal que la Guàrdia Civil ha pogut desarticular després de seguir la pista d'un camió carregat de droga que van trobar a la Jonquera en un control de frontera. Estirant el fil han pogut arribar a trobar dues grans plantacions i una xarxa de diverses persones que conreaven la droga i l'enviaven cap Europa.

La marihuana catalana s'exportava per tot Europa

S'han detingut 25 persones de diferents nacionalitats: britànica, holandesa, espanyola, romanesa, moldava, lituana i brasilera, amb edats compreses entre els 20 i els 60 anys, que residien a les localitats de Mataró, Castelldefels i Calafell, al Baix Penedès. Els màxims responsables de l'organització eren britànics i holandesos. La investigació va començar a l'abril després de la confiscació de 400 quilos de marihuana i 20 d'haixix, camuflats en un camió de palets de verdures i hortalisses a la Jonquera quan intentava sortir de Catalunya amb destinació a Holanda.


Es va descobrir llavors l'existència d'una organització criminal dedicada al cultiu, preparació i distribució de marihuana i haixix amb diverses cèl·lules actives i relacionades entre si. L'activitat es localitzava a Catalunya i el País Basc, segons va poder saber la Guàrdia Civil.

Plantaven i compraven droga a productors més petits

Diàriament recollien grans quantitats de marihuana de plantacions —com una que tenia la banda a Calafell on es van trobar un centenar de quilos de droga- o d'intermediaris —plantacions més petites, que venien la droga a l'engròs per ser exportada— i les posaven a disposició d'altres grups de la mateixa banda, que les exportaven a Holanda i Regne Unit en camions, camuflada en objectes com sacs de boxa, pufs decoratius, bales d'alfals per al consum animal, recipients de vi i cervesa i palets de verdura i hortalisses. En un pas per la frontera, i de manera coordinada amb altres punts de l'Estat, la Guàrdia Civil va poder trobar tots aquests centenars de quilos de marihuana.

La Guàrdia Civil va escorcollar 17 domicilis i naus industrials dels integrants de la banda i van intervenir 160.000 euros en metàl·lic, dels quals 75.000 estaven enterrats al terra del garatge d'un dels líders de la banda. En un dels escorcolls que es van fer a Cabrera de Mar els agents van descobrir un laboratori complet de transformació de derivats de cànnabis, on s'elaboraven càpsules de vidre d'haixix líquid en forma de dosis individuals.

Dos dels membres de l'organtizació van intentar atropellar policies

A Castelldefels, durant un dels operatius policials per fer detencions, dos dels integrants van estar a punt d'atropellar dos agents i van envestir el seu cotxe contra el vehicle de la Guàrdia Civil, que intentava tallar-los el pas quan volien escapar-se de la policia. Als detinguts se'ls imputen presumptes delictes de pertinença a organització criminal, contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes, falsedat documental i defraudació del fluid elèctric estimat en 85.000 euros.

No hay comentarios: