jueves, 23 de agosto de 2018

RAJOY Y EL CONSTITUCIONAL DENUNCIADOS POR PREVARICACIÓN

¡LA FIESTA NO HA HECHO MÁS QUE EMPEZAR!


Un col·lectiu de juristes ha decidit presentar una querella contra l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, la resta de membres del seu executiu i el Tribunal Suprem, per haver impedit la investidura a distància de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. En concret, el col·lectiu Atenes els acusa a tots d'un delicte de prevaricació i d'un altre contra l'exercici dels drets cívics, que reconeix la mateixa Constitució Espanyola. 

L'associació que els ha denunciat considera que van «elaborar un pla» per impedir la investidura del candidat «escollit democràticament». Segons el text de la querella, amb la seva acció no haurien deixat exèrcit el dret que tenen els ciutadans a participar en els assumptes públics, sigui directament o per mitjà de representants, lliurement escollits en eleccions periòdiques per sufragi universal.

És per això que, en el cas dels exmembres del govern espanyol acusats, com Rajoy, creuen que han comès un delicte per funcionari públic contra altres drets fonamentals, cosa que pot estar penada amb inhabilitacions d'entre 1 i 4 anys.

Acusen els magistrats del TC de cometre dos delictes

En la querella deixen clar que ni la llista de JxCat ni tampoc els resultats electorals van ser impugnats per cap partit. A més, també recorden que el Consell d'Estat no va donar suport al fet que el govern espanyol presentés un recurs davant el Tribunal Constitucional per evitar la investidura de Carles Puigdemont. Tot i això, mencionen que el Tribunal Constitucional va establir unes mesures cautelars que van fer que la investidura de l'expresident de la Generalitat no es pogués fer.

És per això que consideren que els magistrats del TC van cometre dos delictes. Un delicte comès per un funcionari públic contra altres drets individuals i també el delicte de prevaricació judicial. A més, cal mencionar que pel que fa a casos de jutges o magistrats que hagin dictat «sentencies o resolucions injustes», hi poden haver multes de 12 a 24 mesos i, fins i tot, inhabilitació per un temps de 10 a 20 anys.

Demanen que es prengui declaració als acusats

El col·lectiu de juristes Atenes, ha fet, a més una proposta. Demanen que s'intentin aconseguir proves sobre els fets sobre els quals acusen els exmembres del govern espanyol i els magistrats del TC. Una d'aquestes, potser la més important, seria prendre declaració a les 25 persones contra qui s'adreça la querella.

A més, també sol·liciten que s'aportin les dades telefòniques de les trucades que es van fer entre els dies 24 i 27 de gener, dates de la reunió del TC per prendre una decisió sobre el recurs del govern central. Per últim, demanen al Suprem que demani una fiança de 4.392.891 euros per la responsabilitat civil que es pugui derivar de la querella. Una quantitat fixada a raó d'un euro per votant que va participar en les eleccions del 21 de desembre.

No hay comentarios: