martes, 28 de agosto de 2018

FRENTE COMÚN CONTRA LOS GUARDARRAÍLES ASESINOSLes associacions de veïns de Calafell i l’Ajuntament es van reunir, aquest dilluns 27 d’agost, per fer un front comú, veïnal i polític, per exigir una solució als guarda-raïls anomenats “assassins”, a les carreteres que passen pel municipi. La reclamació s’adreça a la Diputació de Tarragona, titular de la carretera TV-2126, que enllaça Calafell i Bellvei pel congost de la Cobertera, i a la Generalitat, pel que fa a la C-31, que creua pel cor del municipi des del límit amb el Vendrell amb el de Cunit.

El passat 24 de juliol, el jove calafellenc Ivan Navas, de 21 anys, va perdre la vida a la TV-2126 en impactar contra la tanca de seguretat. Els pals que subjecten aquestes tanques actuen com una guillotina quan un motorista cau i hi va a parar. Des de llavors, a tot Calafell, especialment al nucli de Segur, d’on era la víctima, s’ha aixecat un clam per exigir la instal·lació de proteccions que evitin aquest perill.

En la reunió d’aquest dilluns, l’Ajuntament va informar les associacions veïnals que ja s’ha adreçat per escrit tant a la Diputació com a la Generalitat, reclamant una solució urgent. També que ja s’ha contactat amb l’Ajuntament de Bellvei, i que es farà amb els del Vendrell i Cunit, per reforçar el front institucional d’aquesta protesta. Finalment, que hi ha una moció en aquest sentit que es portarà al ple municipal del mes de setembre, dilluns vinent, dia 3.

Els col·lectius veïnals, de la seva banda, impulsaran un manifest en aquesta mateixa línia i buscaran adhesions a tot el municipi i fins i tot als municipis propers. També participaran en una reunió amb els responsables de carreteres de la Diputació i de la Generalitat que demanarà l’Ajuntament. La seva voluntat és la de mantenir un front social actiu en pro d’aquesta causa, per la qual ja es van mobilitzar fa més de deu anys, quan es va renovar la carretera de la Cobertera.

L’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, ha explicat: “Hem concretat accions polítiques, que farem des de l’equip de govern i, en concret, des de l’alcaldia. I ens hem coordinat amb el moviment veïnal perquè aquest participi també d’aquesta reivindicació. De fet, ha de tenir protagonisme en aquesta mobilització, perquè és en aquest món on la iniciativa ha tingut origen”.

Ferré ha afegit: “Hem acordat accions conjuntes i anar junts als organismes oficials per aconseguir que es posin proteccions als guarda-raïls existents al nostre municipi. Com hem fet també amb la campanya contra els peatges, mirem d’anar tots junts. Creiem que aquesta és també una causa que pot concitar la unanimitat de tothom”.

De la seva banda, la presidenta de l’associació de veïns de Segur i Urbanitzacions, Sònia Mirambell, diu: “Hi haurà una moció al ple, impulsada per l’equip de govern. Totes les associacions, excepte una, han estat presents en aquesta reunió i estan donant suport a la proposta de millorar la seguretat per als motociclistes tant a la TV-2126 com a la C-31. Encara no hi ha data per a les reunions amb la Diputació i la Generalitat, però sí el compromís de Ramon Ferré per a demanar-les i el de les entitats veïnals de ser-hi”.

El president de l’associació de veïns de Mas Mel muntanya, Joaquín Largo, subratlla: “Hi ha un problema greu i la part política i la part social ens hem reunit per reclamar una solució. No tan sols ha mort un motociclista, sinó que hi ha hagut molts accident automobilístics. No ens podem quedar impassibles”.

Finalment, Javier Sánchez, portaveu de la nova associació de veíns de Bellamar, ha indicat: “Ens hem posat d’acord a fer un manifest i emprendre accions per aconseguir que hi hagi uns guarda-raïls que no siguin perillosos per als motociclistes. N’hem començat a parlar i en no gaires dies direm més. I en particular, hem d’aconseguir que es pronunciïn les associacions moteres i les associacións d’altres municipis”.

No hay comentarios: