jueves, 23 de agosto de 2018

ESTAT ISLÀMIC AMENAÇA ALS MOSSOSQuan les investigacions sobre l'atemptat terrorista de Cornellà encara estan en una fase inicial i encara resten hores de feina per saber quins documents guardava a casa el presumpte terrorista abatut pels Mossos, s'ha conegut que dies abans de l'atac des dels canals oficials d'Estat Islàmic es va fer una crida a matar policies en espanyol. No només això, tal com es pot veure en les imatges que s'han enviat des d'aquests canals de propaganda, els gihadistes centren les seves amenaces en dos agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra que surten a les imatges d'esquena i amb una diana al cap.

El cartell, que acompanya aquesta notícia, facilitat per Carlos Seisdedos, especialista en intel·ligència antiterrorista, inclou en àrab, angles i espanyol la paraula «respon a la crida», fent referència a les moltes peticions que des dels aparells d'adoctrinament d'Estat Islàmic es fan a atacar, amb ganivets, als policies. En el cartell també s'hi pot veure un braç d'una persona amb vestit de camuflatge militar i armat amb un ganivet.

La bona actuació el 17-A, clau per convertir-se en objectiu

Aquesta amenaça directe contra la policia, enviada en canals de propaganda d'Estat Islàmic en espanyol, i dirigida directament als Mossos d'Esquadra va ser intervinguda per diversos grups d'intel·ligència antiterrorista just un dia abans de la celebració de l'any dels atemptats de Barcelona i de Cambrils. Des del 16 d'agost que aquest cartell es va fer públic, quatre dies abans de l'atac terrorista de Cornellà. És de la poca propaganda gihadista que s'ha fet pública relacionada amb l'aniversari de l'atemptat de la Rambla de Barcelona del passat 17 d'agost. Experts com el mateix Seisdedos creuen que la bona actuació dels Mossos durant els atemptats de 2017 —van abatre els terroristes de Cambrils i el conductor de la furgoneta a Subirats— i la bona imatge internacional que es va despendre del cos, és el que els ha pogut posar en el focus dels gihadistes.

«La crida» a la qual fa referència el cartell de propaganda gihadista és la que des d'Estat Islàmic es fa sovint als seus mujahidins per fer que facin accions terroristes aïllades contra objectius policials amb arma blanca o fent atropellaments contra civils. Un dels casos més exemplars és l'atac que un home va fer amb un camió contra diverses persones durant la celebració del 14 de juliol a Niça, l'any 2016. I, segons els experts, també l'atemptat que va protagonitzar Abdelouahab Taib a Cornellà el passat dilluns, 20 d'agost de 2018. L'home va acabar abatut per la mossa que vigilava la porta d'entrada a la comissaria, evitant una massacre a l'interior.

Crides per activar els llops solitaris

Les crides d'Estat Islàmic per activar cèdules dorments o llops solitaris són recurrents, tal com expliquen fonts de la lluita antiterrorista a CatalunyaDiari. Els gihadistes, els que s'encarreguen de la propaganda, saben que molts dels seus seguidors no tenen cèdules ni comparteixen la seva radicalització amb altres persones, s'instrueixen a casa fins al dia que ells mateixos es consideren llestos per actuar. Aquestes crides, marcant els objectius, faciliten l'activació d'aquests satèl·lits terroristes.

Els mateixos experts han explicat que les referències a l'Estat espanyol i concretament a Barcelona són també constants en canals de propaganda gihadista. Catalunya, les seves costes, i Barcelona, amb la Sagrada Família i el Camp Nou, són clars objectius d'Estat Islàmic, i així ho fan saber als seus mujahidins escampats per tot el món. Pels experts el que més preocupa és que els darrers mesos han proliferat els canals d'aquest tipus de propaganda en espanyol.

Més seguretat a les comissaries dels Mossos

Després de l'atemptat de Cornellà, el Gabinet de Coordinació Antiterrorista dels Mossos d'Esquadra va ordenar a totes les comissaries i agents intensificar la vigilància a l'exterior i als accessos tal com marca el protocol d'activació antiterrorista de nivell 4 sobre 5, el que fa més de dos anys que està activat a Catalunya i a la resta de l'Estat. Conscients que els Mossos d'Esquadra, com també les altres forces de seguretat local i de l'Estat són objectius, el comissari en cap del cos, Miquel Esquius, va enviar una ordre interna a tots els agents que ordenava també posar en coneixement de les policies locals el risc terrorista.Tot i això, els sindicats de la policia catalana creuen que les mesures de seguretat de les comissaries no són les adequades pel risc d'atemptat terrorista actual.


Tres terroristes que volen atemptar a Europa

Internament, i tal com va avançar CatalunyaDiari, els Mossos d'Esquadra van difondre les imatges de dos terroristes i les dades d'un tercer que, segons la Interpol, tenen intenció de cometre un atemptat terrorista a Europa. El grup terrorista és originari de Tunísia i segons les informacions que la Interpol ha facilitat a tots els cossos de seguretat els tres terroristes ja haurien pogut arribar fins a França.La Comissaria General d'Informació dels Mossos van fer arribar les imatges i les dades dels tres suposats terroristes a totes les unitats del cos.

No hay comentarios: