miércoles, 29 de agosto de 2018

EMPIEZA LA SEÑALIZACIÓN PARA EL DESVÍO DE CAMIONES DE LA 240 Y 340El Ministeri de Foment ha anunciat que des d'aquest dimecres, 29 d'agost, i fins el proper divendres, dia 31, es faran els treballs de col·locació dels senyals viaris de desviament per als camions perquè deixin de circular per l'N-340 i l'N-240 i ho facin a través de l'AP-7 i l'AP-2, on gaudiran de bonificacions.

Col·loquen el senyal per desviar els camions de l'N-340 i l'N-240

En total, es col·locaran un total d'onze cartells a les zones dels trams afectats per la mesura: a l'N-340, entre Peníscola i l’Hospitalet de l’Infant, així com entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, a més del tram de l'N-240 entre les Borges Blanques i Montblanc. Per la seva banda, les empreses concessionàries d’autopistes també instal·len senyals a les sortides de l’autopista. Per ara, però, els cartells estaran tapats fins que no entrin en vigor les bonificacions, que es van aprovar per la via d'un Reial Decret al Consell de Ministres del passat divendres, 24 d'agost.

Segons expliquen des del Ministeri de Foment, la durada d’aquest sistema de descomptes s’estendrà des de l’entrada en vigor del Reial Decret, que s'espera que es produeixi durant el mes de setembre, fins el venciment de la concessió d’autopistes amb Acesa (AP-2) el 31 d’agost de 2021 així com amb Aumar (AP-7), el 31 de desembre de 2019.

Desviar els camions de l'N-340 i l'N-240, un vell reclam a Tarragona

Fa molts anys que a les comarques de Tarragona es clama pel desviament de camions als trams de l'N-340 i l'N-240 on, finalment, aquest mes de setembre es produirà aquesta mesura, a jutjar pel decret llei que el govern espanyol va validar al primer Consell de Ministres després de les vacances d'estiu, celebrat divendres passat al Palau de la Moncloa.

El fet que es tracti de vies amb un sol carril per sentit feia que la carretera es col·lapsés amb facilitat pel pas de vehicles pesants, situació agreujada en temporada turística per l'elevada quantitat de trànsit a la zona litoral de les comarques de Tarragona. Tot plegat desembocava en una dramàtica xifra d'accidentalitat greu. Ara, doncs, es posa fil a l'agulla per resoldre aquest vell reclam del territori.

No hay comentarios: