domingo, 28 de enero de 2018

RAJOY, ES CUESTIÓN DE TIEMPO QUE ACABES EN EL BANQUILLO POR DELINCUENTELa Comissió Europea ha amenaçat aquest dijous amb portar a Espanya davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) si en un termini de dos mesos no transposa les disposicions que encara no s’ha traslladat a la legislació nacional de la directiva sobre els mercats de instruments financers, coneguda com Mifid II, que va entrar en vigor el passat 3 de gener.
L’Executiu comunitari ha enviat dictàmens motivats, l’últim pas abans d’acudir a la Justícia europea, per aquest assumpte a dotze estats membres, que són Espanya, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Polònia, Portugal, Romania i Suècia.
Aquesta directiva va ser adoptada en resposta a la crisi financera per establir uns mercats financers “més transparents, competitius i integrats”, amb l’objectiu d’aconseguir que es negociï menys fora dels mercats regulats, una major protecció als inversors i consumidors i garantir la estabilitat financera, explica Brussel·les.
Així, la normativa harmonitza el règim regulador de la UE sobre requisits organitzatius per a les empreses de serveis d’inversió, els mercats regulats, els mercats de les petites i mitjanes empreses i els serveis de subministrament de dades. També s’estableixen normes de conducta harmonitzades per als serveis d’inversió, inclosos els incentius, els requisits d’informació i les normes de governança dels productes.
Pròrroga d’un any
El termini inicial per transposar la directiva es va prorrogar un any, del 3 de juny de 2016 fins el 3 de juliol de 2017, però aquests dotze països “no han incorporat les normes a la seva legislació nacional o no les han incorporat plenament”. En el cas d’Espanya, el Consell de Ministres va aprovar a finals de desembre a través d’un Reial decret llei una part de la transposició d’aquesta directiva a l’ordenament jurídic espanyol, concretament la relativa a centres de negociació (mercats regulats, sistemes multilaterals de contractació i sistemes organitzats de contractació).
En aquest context, l’executiu comunitari també ha demanat a tots aquests països, excepte a Suècia, que apliquin plenament la directiva delegada que complementa Mifid II pel que fa a la salvaguarda dels instruments financers i els fons pertanyents a clients, obligacions en matèria de governança de productes i normes aplicables al lliurament o percepció d’honoraris, comissions i altres beneficis monetaris o no monetaris.

No hay comentarios: