martes, 22 de noviembre de 2016

SEGUNDO INTENTO DE ASESINATO DE PERROS EN CALAFELLEstan llençant pels carrers i prop d'alguns parcs infantils, trossos de frankfurt amb agulles i claus dins

Ahir Leiva, una pastor alemany, va haver de ser operada d'urgències a causa que mengés uns trossos de frankfurt amb agulles dins. La seva propietària Andrea García, ha explicat que el seu pare passejava la Leiva per la zona de la plaça del Mil·leniari en el passeig marítim de Calafell, va detectar que estava menjant alguna cosa i quan li va dir que s'aturés, és quan va veure que es tractava d'una salsitxa de frankfurt de la que sortien agulles. 
Ràpidament la van portar al veterinari dels Monjos, on li van fer una radiografia en la que es veien concretament cinc agulles, i l'havien d'operar d'urgència, concretament una gastrotomia d'urgència, ja que la seva vida estava en perill. Tot i que la gossa es troba estable, a hores d'ara ja pot menjar i beure una mica, malgrat que ha estat 24 hores sense poder menjar, beure i quasi sense poder moure's. Andrea ha denunciat el cas a la policia local de Calafell i demà portarà el cas a Seprona.
Un altre tema que s'ha de tenir en consideració, és que en el cas de Leiva, els frankfurts es van trobar molt a prop d'un parc infantil, tenint en compte el risc que això podria comportar, si en comptes de ser un gos, ho ingerés un nen o nena petits. 
Andrea ha explicat que hi ha molta por entre els propietaris de gossos, però també adverteix que els pares vigilin, perque qualsevol nen podria agafar-ne una. També a través de les xarxes socials i mitjançant whatsapp està avisant a la població. 


El primer cas

Aquest no ha estat el primer cas, ja que el passat dimecres dia 9 de novembre Lola, una gossa cellerera de 7 mesos, també al passeig marítim va ingerir carn amb claus. La seva propiètaria Penélope, ha explicat a la Ciutat del Baix Penedès, que la gossa va estar tot el dia aixafada, fins que a les 4 de la tarda va vomitar i és quan va adonar-se que hi havia un clau. Ràpidament va anar al veterinari Prat de Cunit i al fer-li la radiografia van detectar que hi havia una altra a l'estòmac. El veterinari li va dir que havia d'esperar 24 hores, i que li donessin molts espàrrecs. Al cap de menys de dotze hores, la va expulsar a la defecació. Penélope ha explicat que arrel d'aquell dia i després de l'esglai que es va endur, la treu a passejar amb morrió.

Les xarxes socials

Malgrat feia més de 15 dies que estava corrent per les xarxes socials aquests casos, l'ajuntament de Calafell deia que no tenia cap notificació i que es podia tractar d'un bulo. A hores d'ara i ja tenint la primera denúncia, han explicat que el cas està sent investigat i han indicat que en cas d'agafar al responsable ja que és un delicte greu recollit en l'ordenança municipal i la legislació de protecció dels animals 
Des de la LO 15/2003 de 25 de novembre, el maltractament animal està tipificat al Codi Penal espanyol.

Els antecedents

Malauradament aquests casos no són els primers en els que, a través de menjar amb agulles, dins s'intenta matar animals. Al mes d'abril d'enguany a Cáceres, la guàrdia civil va detenir un veí per pressumpte maltractament animal, i tant Guàrdia Civil com Policia Nacional van avisar a través de les xarxes socials que tots aquells propietaris que tinguessin gossos, els vigilessin i anessin amb compte.

No hay comentarios: