jueves, 17 de noviembre de 2016

MACROOPERACIÓN POLICIAL EN UN BAR DE TORREDEMBARRA


Espectacular operació policial la que es duia a terme pels volts de dos quarts de vuit del vespre d'aquest 16 de novembre en un bar freqüentat per magrebins de l'avinguda de Pompeu Fabra de Torredembarra. En l'operació, coordinada per la policia espanyola, hi han participat efectius del mateix cos, de la Policia Local de Torredembarra, dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil que han efectuat tasques d'escorcoll i identificació del propietari del local i dels clients que en aquell moment eren a l'establiment.Segons informen fonts dels Mossos d'Esquadra a BaixGaiàDiari.cat, en l'operació s'han identificat 22 persones; a més, els agents han efectuat dues denúncies per consum de drogues, s'ha denunciat al propietari per permetre el consum d'estupefaents i s'ha detingut a una persona preventivament per tal d'identificar-lo. Tot plegat, segons fonts policials, en una acció rutinària corresponent a una acció de control de la Llei de Seguretat Ciutadana de 4/2015.

Un altre dels aspectes destacats de l'operació, que ha mantingut tallada la via fins passats dos quarts de nou del vespre, ha estat l'intent de fugida d'un dels identificats. L'home ha intentat escapar-se en iniciar l'operació i dos agents de paisà han hagut de perseguir-lo, fins vora l'estació de trens, mentre li donaven l'alto. Finalment, ha pogut ser atrapat i no se li ha permès la fugida.


Les tasques dels cossos policials en l'operació

Cadascun dels cossos participants en l'operació duen a terme una part de la identificació i l'escorcoll, depenent de les seves competències. Així, la Policia Local torrenca s'encarrega de les tasques administratives i logístiques, tallant la via per evitar el pas de vehicles, i del control de llicències, elements de prevenció d'incendis, entre altres; els Mossos d'Esquadra aporten agents de suport ARRO, per tal d'assegurar la protecció dels agents de la policia administrativa. Quant a la Guàrdia Civil, s'encarrega del escorcoll i el control del tràfic i el consum de drogues i la policia espanyola de tot el relacionat amb qüestions d'estrangeria.No hay comentarios: