miércoles, 23 de noviembre de 2016

CATALUNYA EN ALERTA POR TEMPORAL


Arriba la part més important d'aquest temporal a Catalunya i dimecres tindrem una jornada marcada per la pluja. Després de dos dies de pluges repartides per pràcticament totes les comarques, aquest dimecres arriba la part més activa i les precipitacions guanyarien intensitat a tot el territori. A més de la pluja, caldrà estar atents al fort vent que a partir del migdia pot bufar amb ratxes fortes o molt fortes a gran part del país. Les pluges no acabarien de desaparèixer fins entrada la nit o matinada de dijous.


Durant aquest proper dimecres, esperem una jornada marcada per la pluja a totes les comarques catalanes. Durant el matí podria ploure amb força a les Terres de l'Ebre, a les comarques de Tarragona i també a les de Lleida. Atenció per què algunes de les precipitacions podrien anar acompanyades de tempesta i acumular-se més de 30 mm en 20 minuts. A mesura que avanci el matí aquestes pluges anirien viatjant cap a punts del centre i nord del país. Durant el migdia afectarien punts de les comarques del nord de Tarragona i sud de Barcelona (Camp de Tarragona, Penedès, el Baix Llobregat) i també podrien ser localment fortes. Durant la tarda la pluja aniria viatjant a les comarques del nord de Barcelona i Girona on també plouria amb força. Les acumulacions en general podrien superar els 15 o 30 mm, tot i que seria a punts del Pirineu o també a les muntanyes del Prelitoral (Prades, Montmell, Montserrat, Montseny) on podrien arribar a quantitats superiors als 50 o 60 mm. Atenció també al fort vent de xaloc (SE) que bufaria a partir de mig matí o del migdia a gran part de Catalunya. Les ratxes més fortes es registrarien a les comarques del litoral des del Baix Camp fins al Baix Empordà on podrien superar-se els 50 o 60 km/h.

El Servei Meteorològic de Catalunya ja ha activat diferents alertes per intensitat de pluja (més de 30 mm en 20 minuts) i acumulació de pluja (uns 100 mm en 24 hores) per aquest dimecres a moltes comarques. També hi ha activats per aquest dimecres alertes per fort vent tant a les comarques litoral com d'alta muntanya. 

No hay comentarios: