miércoles, 16 de noviembre de 2016

CALAFELL NECESITA VOLUNTARIOS


Calafell necessita reunir voluntaris per poder fer el Gran Recapte d’Aliments 2015, que se celebrarà arreu de Catalunya els propers 25 i 26 de novembre. Molta gent ja s’hi ha compromés, però encara queden torns per cobrir als deu supermercats i centres comerc ials on es farà la recollida, un més que l’any passat.
Les persones que vulguin fer-se voluntàries poden enviar un correu electrònic a les adreces arccalafell@gmail.com o mpivem@hotmail.com.
Canvis organitzatius
El Gran Recapte s’organitzarà enguany a Calafell de forma diferent a les anteriors edicions. Segons explica la tinent d’alcalde de Qualitat de Vida, Helena Rubio, “fins ara sempre havia abanderat aquesta proposta l’Ajuntament. Enguany seran associacions sense ànim de lucre que ho lideraran. I és que hem de potenciar el tercer sector dins del municipi”.
En concret, seran quatre les entitats que hi intervindran: Càritas de Segur de Calafell, Càritas del Poble (que cobreix també la Platja), l’Agrupació Recreativa de Calafell (ARC) i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH).
Patricio Covarrubias, de l’ARC, és el coordinador del Gran Recapte a Calafell i subratlla que “fem una crida per completar els 200 voluntaris que necessitem per cobrir els deu supermercats participants”.
L’objectiu és superar el tonatge d’aliments recollits en anys anteriors. Recordem que l’any passat a Calafell es van recollir 11.450 quilos; i el 2014, 11.112 quilos.
Els supermercats participants

Els supermercats que participaran enguany en el Gran Recapte són els següents:
–Aldi. Bassa Miquela, 2 (Parc Empresarial)
–Bona Àrea. Rambla Nova s/n, local 7-8
–Caprabo. Lateral C-31, zona comercial de Mas Mel
–Dia. carretera Barcelona, s/n
–Dia. Carer Mallorca 30
–Mercadona Plaça del Mercat, s/n
–Consum. Carretera de Barcelona s/n
–Condis. Carrer Jesús, 103
–Condis. Passeig Marítim de Sant Joan de Déu, 215

Què és el Gran Recapte
El Gran Recapte d’Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària, també serveix per donar a conèixer la situació que travessa aquest grup, que arran de la crisi econòmica que estem vivint, ha anat creixent. La campanya la duen a terme simultàniament els quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.
Es calcula que actualment, un 20% de la població viu en situació de pobresa a Catalunya. Aquestes persones requereixen la nostra solidaritat i capacitat organitzativa per no esdevenir persones marginades. I és per aquest motiu que des dels Bancs d'Aliments es posa en marxa aquest projecte que enguany arriba a la seteena edició.
Arreu de Catalunya, el Gran Recapte d’Aliments al 2015 va recollir 4.642.000 quilos en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de 25.000 voluntaris.

No hay comentarios: