martes, 8 de noviembre de 2016

A JUICIO EL VECINO DE CALAFELL POR INJURIAS AL EJÉRCITO Y LA GUARDIA CIVIL

En abril del 2014 compartíamos esta noticia sobre el calafellense llevado a fiscalía por un tuit ofensivo contra cuatro militares muertos, esta semana se está llevando a cabo el juicio.


El Jutjat Penal de Tarragona jutjarà un veí de Calafell acusat d’haver proferit «insults i un tractament degradant» a l’exèrcit i a la Guàrdia Civil a través de Facebook. Es tracta de la primera vegada que es jutja a la demarcació un delicte d’injúries al cos militar. La Fiscalia de Tarragona demana que l’acusat pagui una multa de 2.880 euros i 3.000 euros a cadascun dels hereus legals de quatre militars (en total, 12.000 euros) que van morir en caure un helicòpter del Servei Aeri de Rescat (SAR) el març del 2014, segons informa el Diari de Tarragona.

L’accident d’helicòpter

L’accident en qüestió es va produir el 19 de març del 2014, quan un helicòpter del Servei Aeri de Rescat de l’Exèrcit de l’Aire va caure al mar, prop de Fuerteventura. Un dels membres de la tripulació de l’helicòpter va ser rescatat i els altres quatre van morir a causa de l’accident. L’helicòpter estava realitzant un exercici rutinari d’hissat amb la grua a bord quan es va estavellar contra el mar.

El dia després de l’accident, l’acusat va publicar a Facebook el següent comentari: «Últimes notícies. Un helicòpter menys i 4 salvapàtries pistolers menys per conquerir Catalunya». Segons la Fiscalia, aquest missatge suposa per als membres de les persones mortes «una greu ofensa i una humiliació a la memòria dels difunts». El cas va arribar a orelles del president de l’Associació de Moviment Cívic d’Espanya i Catalans, que va sol·licitar a l’acusat una carta de retractació. L’acusat va escriure una carta de disculpes i, a més, va eliminar la publicació en qüestió i va limitar l’accés als seus comptes a les xarxes socials. Això, però, no ha impedit que sigui jutjat per «insults i un tractament degradant» a l’exèrcit i a la Guàrdia Civil.

Un llarg historial de publicacions polèmiques a les xarxesAquesta no es tracta de la primera publicació polèmica a les xarxes. L’acusat va penjar l’11 de juliol del 2013 al seu compte de Facebook una imatge dels agents de la Guàrdia Civil plorant mentre portaven un fèretre cobert amb la bandera espanyola. La fotografia anava acompanyada del següent missatge: « Què volen els picoletos ara? Catalunya votarà encara que els picoletos se’ls inflin els tricornios».

El 15 d’agost del mateix any va publicar un altre comentari sense fotografia: «Mariano, jo si fos tu enviaria als legionaris, al regulars, als infants de Marina i a la Guàrdia Civil a Gibraltar a colonitzar el puto penyon, que amb una mica de sort els anglesos ens maten la meitat de les Forces Armades i ens estalviarem molts milions d’euros de pagar les nòmines d’aquests inútils armats jajaja//*//».

Un mes més tard, el 14 de setembre, va publicar como a fotografia de perfil (perquè tothom hi pogués accedir) la imatge dels fèretres coberts amb la bandera espanyola custodiats pels agents amb aquest missatge: «La meva resposta als militars sortiran de Catalunya amb traje de fusta com aquestos». Posteriorment va publicar la mateixa fotografia amb un missatge diferent: «Desfile de les Forces Armades espanyoles el Día de la Hispanidad –antigament el Dia de la Raza–, amb la crisis no porten tancs, ara porten caixes de fusta».

Però les publicacions no van acabar aquí, sinó que dos dies més tard va adjuntar una notícia publicada a Alerta Digital sobre l’associació de militars espanyols (titulada «La asociación de militares españoles pide el envío del Ejército a Cataluña para restablecer el orden y actuar contra los políticos traidores») amb el següent comentari: «Donarem feina al sector de les funeràries, fora militars del territori català».

Així mateix, el 2 d’octubre va publicar la imatge d’un parell d’urnes electorals i la d’un membre de la Guàrdia Civil amb la cara ensangonada després de l’atemptat contra la casa quarter de la Guàrdia Civil de Vic el 29 de maig de 1991 en què van morir deu persones.

No hay comentarios: