lunes, 21 de noviembre de 2016

37 EXPEDIENTES Y 12 SANCIONES A LOS PARADISTAS

L’Ajuntament de Calafell ha obert 37 expedients a paradistes dels dos mercats setmanals que se celebren al municipi per incomplir l’horari de recollir la parada. N’ha sancionat ja una dotzena. Aquestes mesures van començar a aplicar-se el passat mes de juny davant els problemes causats per aquest incompliment: bàsicament el retard que provoca en la neteja dels espais on es fan els mercadals i la seva reobertura.
Les queixes ciutadanes s’havien multiplicat en els darrers temps, sobretot en el cas del mercat setmanal de Segur de Calafell. Es fa en una via, el carrer Baixador, on abunden els pàrquings i l’accès queda limitat durant les hores de mercat. Però també hi havia queixes en el cas del mercat de Calafell, que ocupa el Passeig de la Unió, una de les principals vies del municipi, i un gran aparcament gratuït prop de la zona comercial i de lleure del nucli de la Platja. Les molèsties provocades afectaven fins i tot al transport escolar.
Els serveis municipals s’havien trobat casos en els quals els paradistes estaven dormint a un vehicle, mentre tenien plantada la parada, hores després del tancament del mercat. “S’havia de posar ordre al caos horari que s’havia creat”, explica la regidora de Comerç, Lluïsa Lastra. Afegeix que “el reglament dels mercats setmanals del municipi diu que a les 3 de la tarda l’espai de la parada ha de quedar completament lliure i hi havia qui a les 5 encara la tenia plantada, sense ser-hi i sense que se’l pogués localitzar”.
Des que s’han començat a obrir expedients i a emetre sancions s’ha pogut notar un grau més alt de compliment de l’horari límit de tancament i recollida. L’Ajuntament recorda que la reincidència en la infracció pot comportar multes més elevades i fins i tot la pèrdua de la llicència. També l’impagament de les sancions pot ser causa de suspensió del permís.

No hay comentarios: