martes, 15 de marzo de 2016

MUERE EN CUNIT UN HOMBRE AL SER DETENIDO


Un vecino de Cunit, V.G., de 39 años, murió ayer mientras era reducido para su detención por Mossos d’Esquadra y Policía Local. El hombre, que tenía un requerimiento de arresto de un juzgado de Huesca, sufrió una parada cariorrespiratoria durante el forcejeo que mantuvo con los agentes. La autopsia determinará la causa de las muerte mientras la Direcció General de Policia ha abierto una investigación.
Los hechos sucedieron sobre las 11.30 de la mañana en la avenida de Barcelona, junto a la carretera C-51. La Policía Local de Cunit realizaba una patrulla rutinaria de vigilancia y vio al hombre en la calle. Los agentes locales conocían la requisitoria judicial sobre él, ya que había llegado al cuartel pocas horas antes y dieron aviso de la presencia del individuo a los Mossos d’Esquadra.

Según nos informan, el muerto residía en el Vendrell, la familia es quien reside en Cunit, su edad, al parecer era de 45 años en lugar de los 39 según se publica y, el lugar del suceso es el que se muestra en la siguiente foto:

Un home de 45 anys, Víctor G.D, ha mort avui durant la seva detenció a Cunit (Baix Penedès) quan, segons la versió policial, ha patit un atac al cor.
L'home, veí del Vendrell (Baix Penedès), municipi molt pròxim a Cunit, acumulava nombrosos antecedents penals i diverses ordres de recerca.
La Policia Local del Vendrell l'ha aturat al carrer per identificar-lo i ha hagut de demanar reforços als Mossos d'Esquadra davant la reacció violenta de la víctima, segons fonts pròximes al cas.
Els Mossos d'Esquadra han anat al lloc, a l'avinguda Barcelona número 12, i s'han sumat als efectius de la Policia Local per poder detenir la víctima.
L'home, segons la versió policial, ha patit un infart mentre intentaven reduir-lo i han avisat immediatament el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha intentat debades reanimar-lo.

Els Mossos d'Esquadra emetran un comunicat per donar la versió oficial dels fets, encara que ja han obert una investigació per aclarir les circumstàncies d'aquesta mort.
Un home de 39 anys ha mort aquest dilluns a Cunit (el Baix Penedès) després de patir una aturada cardiorespiratòria mentre era detingut per la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Segons han informat els Mossos en un comunicat, l’home “en tot moment ha oposat gran resistència i s’ha mostrat molt alterat i agressiu”. Els fets s’han produït cap a dos quarts de dotze del migdia, quan la policia local anava a arrestar l’home per ordre d’un jutjat d’Osca. L’individu s’ha mostrat violent i, fins i tot, hauria propinat cops de puny a un agent. La policia local ha requerit el suport dels Mossos d’Esquadra atès que l’home, que acumulava prop d’una cinquantena d’antecedents, ja havia mostrat en ocasions anteriors una actitud violenta i agressiva amb la policia.

De seguida s’han iniciat les tasques de reanimació fins a l’arribada del Sistema d’Emergències Mèdiques, que hi ha desplaçat un Vehicle d’Intervenció Ràpida i dues ambulàncies. Tot i això, els efectius sanitaris tampoc han pogut fer res per salvar-li la vida.

A banda de la investigació duta a terme per la policia judicial, tal com marquen els protocols, la Direcció General de la Policia ha obert una informació reservada per aclarir les circumstàncies i les causes exactes de la mort de l’home.

Els fets han passat cap a dos quarts de dotze d’aquest dilluns a l’alçada del número 62 de l’Avinguda de Barcelona de Cunit, quan la policia local es disposava a arrestar l’home donant compliment a una ordre de detenció provinent d’un jutjat d’Osca.

El succés genera una gran expectació a Cunit

Algunes de les persones que es trobaven a la zona són Alegria Linares i Jesús Santas, dos activistes de la PAH que estan acampats davant d’una seu bancària propera. En declaracions a l’ACN, han explicat que s’han apropat al lloc dels fets i han vist que “hi havia un senyor a terra amb dos mossos a sobre”, ha manifestat Linares. A més, han relatat les escenes de tensió que s’han viscut, ja que al lloc i hi havia la dona i familiars i coneguts de l’home que cridaven i ploraven.

No hay comentarios: