domingo, 13 de marzo de 2016

CALAFELL ENTRE LUCES Y SOMBRAS

Una nova ombra s'ha estès sobre el servei de l'enllumenat públic de Calafell. Una de les empreses aspirants a prestar el servei de manteniment de la xarxa pública ha presentat recurs contra l'adjudicació per part de l'Ajuntament a l'empresa Rubatec –anunciada el passat mes de gener– per 14,7 milions d'euros i un període de 15 anys. De moment, l'Ajuntament s'ha vist obligat a suspendre la licitació fins que el Tribunal Català de Contractes no resolgui sobre aquesta qüestió.
Així ho va explicar el regidor no adscrit Jesús Benedicto en l'últim ple municipal de Calafell, després d'admetre que, de moment, la brigada municipal i algunes empreses del poble hauran d'anar assumint les emergències, ja que el govern va decidir rescindir la relació amb l'empresa que ho havia fet fins ara.
El govern local, però, confia que no s'allargarà més de dos o tres mesos aquesta situació, que ve de lluny. L'empresa que feia el manteniment de l'enllumenat públic de Calafell fins al passat mes de gener havia acabat el seu contracte l'any 1995. D'aleshores ençà, la situació era totalment a precari i això havia anat en detriment del servei i de la situació laboral dels seus treballadors.
Coneixedor d'aquesta casuística, l'anterior equip de govern va iniciar els tràmits per convocar un concurs ara fa dos anys. Però, en aquell moment, el Tribunal Català de Contractes va anul·lar el plec de condicions perquè va considerar inapropiades algunes consideracions subjectives i va obligar l'Ajuntament a revisar-les. Així, el govern municipal va haver de tornar a començar el procés que, teòricament, s'hauria d'haver acabat el passat mes de gener amb l'elecció de Rubatec com a subministradora del servei de manteniment, amb el compromís de subrogar el contracte a quatre treballadors de l'empresa anterior i fer una inversió de 3,3 milions en la renovació d'alguns punts de llum, entre altres millores. De fet, segons el govern, en els últims mesos l'Ajuntament ha detectat que reajustant la potència d'un grup de 133 comptadors es podria arribar a generar un estalvi de llum d'uns 50.000 euros.
Els partits de l'oposició critiquen la manca de visió del govern local. La CUP troba incomprensible que s'hagi rescindit el servei de l'antiga empresa tan ràpidament, “ja que és habitual que les empreses perdedores impugnin els concursos”, i CiU critica que no s'hagi anat amb peus de plom “amb una assignatura pendent des del 1995” i en culpa la comissió creada per decidir el nom del guanyador del concurs. “El resultat –segons CiU– és que és estrany el carrer on no hi falten llums.”

1 comentario:

Anónimo dijo...

rubatec no es seria: en una calle nueva y echa por rubatec No poner tres adoquines y si dibujarlos con un palo en el cemento al suelo ja,ja,ja,se llevan la pasta sin trabajar y hacen publicidad gratis y consentida

http://www.websegur.com/2014/09/unas-vallas-que-se-niegan-abandonarnos.html