jueves, 3 de marzo de 2016

354 PISOS DE CALAFELL EN MANOS DE LOS BANCOSL'Agència Catalana de l'Habitatge ha donat a conèixer el volum de pisos buits que es troben en mans d'entitats bancàries a Catalunya, a través del Registre d'Habitatges Buits. Al llistat queda certificat que la comarca del Baix Penedès és una de les que té un major nombre de pisos buits en mans de bancs, especialment si comparem la proporció entre habitants i pisos. Així, el Baix Penedès té 1.287 pisos buits propietat d'entitats bancàries, una xifra superior a la de l'Alt Penedès, el Garraf o l'Anoia, tot i que aquestes tres comarques tenen més habitants.

Agafant les quatre comarques del Gran Penedès, els dos municipis que lideren el rànquing són el Vendrell (amb 518 pisos) i Calafell (354). Tots dos estan per davant de Vilanova (348), Vilafranca (311) i Igualada (294), les capitals de les altres tres comarques. Al Baix Penedès també destaquen els 118 pisos buits en mans de bancs de Cunit o els 80 de la Bisbal del Penedès.


Si ho comparem amb el Camp de Tarragona, només Tarragona ciutat (amb 1.267) i Reus (1.019) superen els dos municipis baixpenedesncs, i són ciutats amb molta més població, una proporció que no es pot traslladar al nombre de pisos buits que són dels bancs. Altres pobles com Salou, Cambrils o Vila-seca no arriben a les xifres del Vendrell ni Calafell. Aquestes xifres mostren com els efectes de la bombolla immobiliària van ser molt més forts al Baix Penedès que en altres comarques veïnes.     

No hay comentarios: