domingo, 29 de mayo de 2011

PIM, PAM, PUIG


Uns 200 indignats demanen la dimissió de Felip Puig a VallsUn dia després del desallotjament dels acampats a Plaça Catalunya, el qual va acabar amb dures càrregues policials, Felip Puig ja s'ha trobat amb les primeres mostres d'indignació. Unes 200 persones han esperat al conseller d'Interior al Centre Cultural, on aquest matí s'hi ha celebrat el Dia de les Esquadres. Els protestants, que han actuat de forma totalment pacífica, han demanat la seva dimissió i han realitzat una casserolada de fins a dues hores.

La visita del conseller Felip Puig al Centre Cultural de Valls en motiu del Dia de les Esquadres ha provocat que unes 200 persones es concentressin davant d'aquest equipament municipal per demanar la seva dimissió després de la dura repressió que la policia autonòmica va dur a terme contra els indignats de Plaça Catalunya.
Els concentrats provenien bàsicament de l'acampada de Valls, tot i que també hi ha hagut indignats de les acampades de Barcelona, Reus o Tarragona. Armats amb cassoles, flors i xiulets, els protestants s'han mantingut darrere el cordó policial que els Mossos d'Esquadra han creat per tal que no s'acostessin a l'entrada del Centre Cultural i a les autoritats que hi han assistit. En les pancartes que s'han mostrat, s'hi podien llegir lemes com "Pim, Pam, Puig" o "Nosaltres per netejar fem servir les escombres".
L'acte institucional de la Policia ha comptat amb l'actuació de la Mulassa i de la Colla Vella, els quals també han estat escridassats pels protestants al entendre que "s'haurien d'haver negat a actuar en un acte de la Policia que ahir va deixar més d'un centenar de ferits i alguns de greus en una repressió digna d'altres temps", explicaven els protestants.
La concentració amb una sorollosa casserolada ha transcorregut sense incidents, en un clima totalment pacífic i ha durat unes dues hores.

Puig defensa aferrissadament l'actuació dels Mossos

Puig ha aprofitat la seva participació al Dia de les Esquadres per fer una defensa aferrissada del cos policial després dels incidents que es van produir aquest divendres a Barcelona i Lleida. "Encara que hi hagi moments com avui en què es pugui posar en dubte alguna cosa, vostès són un referent transcendent per a un país", ha dit Puig al més d'un centenar d'agents dels Mossos que han estat guardonats al Centre Cultural de Valls.
El Conseller ha assumit que les responsabilitats del que ha passat són polítiques. Segons Puig, "es poden posar en dubte l'oportunitat de les decisions que prenen els que tenen les responsabilitats però no pas l'entrega, el coratge i la convicció dels agents policials". El cap d'Interior ha demanat que si cal fer algun darespecte a la càrrega policial d'aquest divendres, que aquest "se l'emporti la política".

No hay comentarios: