viernes, 25 de marzo de 2011

Neteja a Calafell

Calafell estrena trenta nous vehicles per al servei municipal de neteja viària


Els nous mitjans són més silenciosos i garanteixen la neteja a les urbanitzacions
L’Ajuntament de Calafell ha renovat completament el parc mòbil del servei municipal de neteja viària. Des que es va aprovar el nou contracte del servei, fa uns mesos, els nous vehicles han anat arribant a Calafell i incorporant-se a la feina.
Les millores que han aportat ja estan sent percebudees per la ciutadania des de fa setmanes, però a partir d’avui el servei ja rutlla al 100%.
Una de les novetats és que els vehicles són molt menys sorollosos i contaminants que els anteriors.
Una part de la maquinària de neteja funciona amb motor elèctric i això fa que sigui silenciosa. L’altra gran novetat és que s’ha incorporat una escombradora de grans dimensions, pensada per netejar els carrers costeruts. Aquest vehicle, a diferència de les escombradores normals, pot circular a una velocitat alta tot i el pendent i això permet garantir la freqüència de neteja que el contracte estableix per a les urbanitzacions, on es concentra la major part de carrers costeruts del municipi.
L’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, destaca que “en aquest mandat hem treballat molt per posar al dia la neteja del municipi, que és una de les assignatures pendents més importants que hi havia”. Jordi Sánchez afegeix que “la ciutadania estava molt insatisfeta de la neteja i així ens ho feia arribar. Calia un canvi, que ha estat laboriós i llarg perquè hi havia qüestions contractuals i procediments administratius complicats”.
L’alcalde ha subratllat que “la situació ha fet un canvi de 180 graus i avui ja podem estar presentant l’equip humà, que ha estat reforçat, i l’equipament tècnic que necessita per fer bé la feina. I la gent ja comença a veure-ho al carrer i cada dia es veurà més”.
De la seva banda, el tinent d’alcalde de Medi Ambient i Serveis, Àngel Verge, explica que “és un goig poder presentar aquestes millores, que beneficien tots els veïns i veïnes, però també tots els visitants que rep un municipi turístic com el nostre. És vital que els turistes s’emportin la imatge d’un municipi net i endreçat”.
El servei de neteja viària de Calafell serà prestat per la concessionària Urbaser. El seu director a a Catalunya, Jordi Pineda, apunta que “la renovació total de la flota ens permet introduir a Calafell la maquinària més moderna i el material mòbil més sostenible del mercat. Amb aquests mitjans i la dedicació redoblada del nostre personal podrem donar-li un tomb a la neteja d’aquest municipi”.
El servei de neteja viària ha estat segregat del servei de recollida de la brossa, atès que Calafell s’ha adherit al projecte mancomunat impulsat pel Consell Comarcal del Baix Penedès. Des del passat 15 de març, la recollida de la fracció orgànica i la fracció rebuig és prestada per l’empresa mixta comarcal Ecobp, que abans ja realitzava la recollida de paper i cartró, vidre i plàstic i envasos lleugers.
L’adhesió a aquest servei comarcal reportarà importants estalvis econòmics i, a la vegada, permetrà finançar un seguit de millores, com la renovació total dels contenidors i la instal·lació de dinou illes de contenidors soterrats. A més, la fórmula mancomunada permetrà els municipis del Baix Penedès complir els mínims que estableix la Llei de Residus de Catalunya, quan ara la comarca és pràcticament
el fanalet vermell del rànquing de compliment.

No hay comentarios: