viernes, 25 de marzo de 2011

El castell de Calafell

Descobreixen una muralla del segle XV a les excavacions arqueològiques del Castell
Les excavacions arqueològiques que s’han reiniciat al Castell de la Santa Creu de Calafell han permès realitzar noves troballes. La segona fase de l’excavació (la primera va fer-se a finals de l’any passat) han confirmat el descobriment de la muralla del segle XV i del camí empedrat que portava a la porta original de la fortalesa.
El director de les excavacions, l’arqueòleg Jordi Morer, destaca que “les restes han aparegut amb un notable estat de bona conservació”. Els treballs s’han hagut d’interrompre momentàniament en espera que el departament de Cultura de la Generalitat autoritzi a continuar l’excavació, tot aprofundint a nivells inferiors del subsòl. “Molt probablement podrem localitzar estructures encara més antigues de la història del Castell, del segle XIII i fins i tot del XII, períodes que ja estan documentats en altres indrets de la fortalesa”, afegeix Jordi Morer.
El sector on treballen els arqueòlegs és l’únic que no s’havia investigat encara, des que van començar les excavacions al Castell fa una trentena d’anys. Ara era imperatiu no esperar més perquè el Projecte d’Intervenció Integral al Nucli Antic de Calafell preveu construir un ascensor per suprimir les barreres arquitectòniques en l’accés al Castell, justament en aquest sector. I el projecte definitiu de l’ascensor s’haurà d’adaptar per no malmetre cap element patrimonial.
En aquest sentit, el tinent d’alcalde de Territori, Ramon Ferré, explica que “aquestes excavacions són una font contínua de sorpreses. Això ens obligarà a esperar abans d’acabar de dibuixar”.
Ferré també diu que “d’aquestes troballes en depén tant l’ascensor com el projecte de museïtzació del Castell, que haurà d’incloure la informació que estem obtenint”.

No hay comentarios: