viernes, 25 de marzo de 2011

Centre Cívic a Calafell

Presentat com serà el futur Centre Cívic del nucli antic de Calafell


El nucli antic de Calafell tindrà un centre cívic, gràcies al projecte d’intervenció integral al barri que finança la Llei de Barris. L’antic centre cultural i recreatiu de la Cooperativa Agrícola serà remodelat i ampliat, amb una inversió total d’1.247 euros. Les obres es faran en dues fases i estaran acabades d’aquí a tres anys.
En la presentació del projecte, dissabte a migdia, l’alcalde de Calafell, Jordi Sánchez, va destacar que “Calafell té equipaments socials i culturals, però que s’han anat quedant insuficients. El nucli antic i la resta de barris necessiten uns llocs de trobada de la ciutadania, on es puguin fer activitats i on les entitats comptin amb un lloc. Això no és altra cosa que un centre cívic”.
L’alcalde va afegir que “el més important de tot el projecte de la Llei de Barris no és endrezar carrers o fer obres, sinó que el nucli antic recuperi la vida que havia tingut. I això vol dir dinamitzar l’economia i les relacions socials i culturals. És una tasca que han de fer les persones, però amb els equipaments necessaris”.
L’antic centre cultural i recreatiu de la Cooperativa Agrícola es va aixecar als anys vuitanta del segle passat. L’obra es va quedar a mitges: el pressupost es va exhaurir quan s’havia enllestit l’actual edifici. Va quedar pendent d’executar una gran sala polivalent. Als anys noranta, l’Ajuntament de Calafell va llogar l’edifici a la Cooperativa per fer-hi activitats i acollir-hi entitats. El 2008, l’Ajuntament en va adquirir la propietat i ha impulsat el projecte que, ben aviat, començarà a fer-se realitat.
El nou centre cívic portarà com a nom “El Sindicat”. L’actual edifici de tres plantes es remodelarà a fons, tot mantenint, modernitzada, la configuració exterior, però amb canvis importants a l’interior.
La planta baixa, que ha estat històricament un magatzem, es convertirà en un gran espai obert de trobada i serveis. La primera planta es destinarà a les entitats locals. I la planta superior es convertirà en escola d’adults.

No hay comentarios: