lunes, 4 de enero de 2021

PLA DE XOC A PARTIR DEL DIA 7


 


El risc de rebrot se situa als 500 punts i en les darreres 24 hores s’han detectat 1.319 nous contagis

El Procicat compareix per anunciar noves mesures després de dies en què les dades epidemiològiques no paren d’empitjorar. Segueix la compareixença de la consellera de Salut, Alba Vergés, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, la subdirectora general de Coordinació i Gestió d’Emergències, Imma Solé, en directe:

Confinament municipal cada dia de la setmana a partir del 7

Pla de xoc durant deu dies per aturar els contagis de Covid-19. Des d’aquest divendres, fins al 17 de gener, Catalunya torna al confinament municipal, cada dia de la setmana, a excepció dels desplaçaments essencials.

Durant aquests deu dies, tot el comerç no essencial estarà tancat el cap de setmana. A més a més, tot el comerç de més de 400 metres quadrats haurà de tancar cada dia de la setmana. Supermercats i farmàcies es mantindran oberts.

En les darreres 24 hores s’han detectat 1.319 nous contagis, d’acord amb les dades actualitzades del Departament de Salut. El risc de rebrot se situa als 500 punts – risc de rebrot molt alt -.

La taxa de positivitat és un punt superior a aquest diumenge i un 9,5% de les persones que es fan les proves donen positiu. Quan aquesta xifra supera el 5 vol dir que hi ha casos positius que no es detecten.

Pel que fa a la situació hospitalària, hi ha 2.084 pacients ingressats per coronavirus, 144 més que aquest diumenge. Els malalts crítics s’acosten als 400.

Font CCMANo hay comentarios: