martes, 10 de noviembre de 2020

EL "GOVERN" PIDE DISCULPAS POR LA CHAPUZA, PERO NO SE BAJAN EL SUELDO

 Lo que no se puede hacer es crear tantas falsas esperanzas a tanta gente y en estos momentos, la gente no está para tonterías y exige respuestas serias y contundentes, más eficacia, menos vividores y menos sueldazos por calentar la silla, que cuando las cosas ban boyantes gobierna cualquiera, es ahora cuando hay que demostrar que se tiene capacidad, es ahora cuando hay que actuar, es ahora cuando hay que esforzarse y no esperar que el país se acabe yendo a la ruina, y si no hay dinero, que lo saquen de debajo de las piedras, no valen excusas de que el gobierno central no ayuda, porque todos son iguales, que a la hora de cobrar impuestos y derrochar no se cortan un pelo, tú diles que no tienes dinero para pagar impuestos y verás qué te responden. A ponerse las pilas inútiles.Joan Antoni Guerrrero

10 de novembre de 2020

La consellera portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit aquest dimarts que l’executiu no disposa de suficients recursos per satisfer les necessitats de totes les persones que precisen d'ajuda a causa de la crisi de la Covid-19. Ho ha dit després de demanar “perdó” pels problemes que hi ha hagut amb el web per demanar ajudes per a autònoms i anunciar que es buscaria un nou mecanisme perquè no torni a passar. Treball, Vicepresidència i Polítiques Digitals mantindran una reunió aquesta tarda.

“S’ha evidenciat un problema, el sistema ha reaccionat amb molt retard per l’allau de peticions rebudes i s’han completat els 10.000 beneficiaris pels 20 milions disponibles”, ha recordat Budó. Les ajudes, concedides per ordre d’arribada, s’han esgotat a les 12 del migdia. Budó, que ha negat que hi hagi una lluita partidista entre dues conselleries, ha lamentat que el sistema “no hagi anat com hauria d’haver anat” i ha demanat “disculpes en nom del Govern a la gent que ha estat fent intents i no ha pogut finalment tramitar l’ajut”.

L'estat espanyol no ajuda

La portaveu, però, ha remarcat que “el problema real és que no tenim prou diners per fer front al que la gent necessita”. Budó ha subratllat que el Govern ja va mobilitzar 400 milions d’euros de “suport econòmic directe”, mentre que l’ajuda de l’Estat als autònoms “ha estat zero” i “incrementar-los la quota”. “Aquesta és la realitat i l’hem de posar sobre la taula perquè el govern espanyol no està pagant els ERTO des de l’agost”, ha indicat.

Malgrat afirmar que no hi ha recursos, Budó ha assegurat que el Govern mirarà de buscar-ne més per seguir oferint ajudes als damnificats per la crisi sanitària.

No hay comentarios: