lunes, 9 de noviembre de 2020

DOS SEMANAS MÁS DE CIERRE PARA LA HOSTELERÍA

 

Aquest dilluns s'ha fet pública la pròrroga del toc de queda a Catalunya fins al pròxim 23 de novembre. Una mesura que no seria l'única que es voldria allargar davant la pandèmia de la Covid-19. Segons ha explicat el secretari de Salut, Marc Ramentol, en una entrevista a 'Rac1' i tal com recull 'El Nacional', Salut vol ampliar 15 dies més les actuals mesures.

Així doncs, el departament proposarà al Govern mantenir el tancament de bars i restaurants així com l'aturada de l'activitat esportiva i el confinament municipal de caps de setmana. En aquest sentit, Ramentol ha assenyalat que les mesures «han impactat positivament en les dades». No obstant això, ha remarcat que «seguim en crisi epidemiològica» motiu pel qual «no podem prescindir» d'aquestes mesures.

La corba segueix creixent lentament

Tot i que, segons les últimes dades, les taxes de contagi i transmissió a Catalunya estan baixant, des de Salut alerten que encara no s'ha arribat al pic de la segona onada i Ramentol ha recordat que la corba «segueix creixent, encara que ho faci a un ritme més lent». 

Aquest dilluns s'ha notificat que el risc de rebrot ha baixat 27 punts, ara és de 670, mentre que el risc de contagi ha disminuït una centèsima, arribant al 0,92. De fet, des del departament de Salut preveuen que a mitjans o finals d'aquesta setmana Catalunya arribi al pic de pressió assistencial de la segona onada de coronavirus. Tot i que el pic de contagis es va superar la setmana passada, els ingressos de pacients als hospitals catalans continuen augmentant, si bé ho fan d'una manera més lenta en els darrers dies.

No hay comentarios: