CIERRAN EL CAP DE CUNIT

 

  • Us sona que qui no plora, no mama? Nosaltres no hem de plorar, ens hem de queixar, de manifestar activament el nostre desacord al carrer, davant del CAP, amb mascareta, distanciament i gel hidroalcohòlic, però al carrer
Una amiga de Cunit m’ha trucat esverada. Li he demanat que m’ho expliqui amb calma.

- Ens han tancat el CAP de Cunit, hem d’anar a Cubelles o a Vilanova!!!

- No pot ser, ho deus tenir mal entès. Cunit té CAP els dies feiners i és els caps de setmana que es queda sense.

- Però ara ens hem quedat sense.

Cunit pertany al Baix Penedès, però a nivell sanitari queda englobat al Garraf.

- Espera, si no recordo malament aquest juny passat hi va haver una demanda perquè el CAP, durant l’estiu, s’adapti a la realitat de la població i obri les 24 hores del dia perquè a l’estiu hi ha molta més població.

- Sí, però la resposta va ser tancar les tardes. Ja ho veus, quan hi ha més gent, menys hores d’atenció, i ara seguim amb el CAP tancat a les tardes.

- Deu ser pel Covid...

- Sí, això diuen...

Quan penja miro la informació que Iai@flautes Garraf tenim sobre el CAP de Cunit. Ho veig i no ho crec: que fàcil que és dir, o escriure, en aquest cas... “Salut CAP Cunit, de l’Ajuntament, diu que l’atenció primària de salut es el primer nivell d’accés dels ciutadans i ciutadanes a l’assistència sanitària. El CAP vol oferir una atenció integral: prevenció de malalties, educació en els hàbits saludables i l’atenció en la vessant social”.

Segueix informant que “està format per metges de família, infermeres, pediatres, infermeres pediàtriques, odontòleg, professionals de Salut Mental, professionals de Treball Social i personal administratiu”. I diu també que “ofereix als ciutadans diferents serveis, com atenció preventiva, curativa i rehabilitadora; promoció de la salut a la comunitat; infermeria pediátrica; programa del nen sà; prevenció del trastorn de l’alimentació; recolzament a la consulta mèdica; atenció integral”. I no acaba aquí l’oferiment que fa el CAP, via Ajuntament: “oferirem atenció individualitzada; atenció grupal i comunitària; participació amb l’EAP (Equips d’assessorament; orientació psicopedagógica”.

Bé, tot això, totes aquestes paraules, es converteixen en un fet indiscutible: el CAP de Cunit tanca, del que està escrit res de res, aneu a Cubelles o a Vilanova. El moment sanitari demana prescindir del CAP de Cunit, diuen, però no diuen si els CAP’s de Cubelles i Vilanova tindran un increment de personal per poder atendre adequadament la gent de Cunit que tinguin problemes de salut. La salut és primordial, una bona salut ens permet no necessitar ser sanats, és a dir que el primer graó per prevenir problemes sanitaris és precisament atendre les qüestions de salut, tot el contrari del que representa tancar el CAP de Cunit.

Sense una dotació suficient és impossible recuperar un servei imprescindible que no pot sustentar-se ni en el voluntarisme dels sanitaris no en la resignació silenciosa i conformista dels usuaris desatesos.

Comentarios

ENTRADAS POPULARES

ESPECTACULAR DOCUMENTO, SI YA ESTÁS VACUNADO NO TE LO RECOMIENDO

EL IMPRESENTABLE DEL DÍA: JOAQUÍN DEL MORAL, DIRECTOR GENERAL DE RENFE

UN CATALÁN LE DA UNA LECCIÓN DE HISTORIA AL REY