domingo, 2 de febrero de 2020

CAJERO AUTOMÁTICO: ALERTA A LA ESTAFA DEL FALSO TECLADOMalgrat que l'estafa del caixer automàtic és ben antiga, sempre acaba trobant el seu lloc adaptant-se, com un virus, a les noves tecnologies i a les defenses. En una entrevista al programa 'Tot és possible' de RAC1, el caporal de la Unitat Central de Proximitat i Atenció al Ciutadà dels Mossos d'Esquadra, Guillem Goset, ha explicat en què consisteix l'estafa: «Fa anys eren caixes que es posaven just on col·locàvem la targeta. Ara són teclats que els lladres situen just a sobre de l'original, imitant-lo». Així mateix, els estafadors aconsegueixen quedar-se amb la targeta —a més del número secret—, els diners, o ambdues.

Com evitar l'estafa

Afortunadament, la majoria d'entitats bancàries disposen de càmeres de seguretat, de tal manera que després que hi hagi tres o quatre víctimes els responsables solen desmuntar el caixer per esbrinar el succeït. Tanmateix, si el caixer és exterior o l'estafa té lloc de nit, és més difícil detectar el teclat fals. És per això que Goset recomana els usuaris desconfiar dels caixers que presenten desperfectes i aconsella no treure diners si no és imprescindible. També assegura que cal vigilar amb les persones desconegudes que s'apropin després de fer l'operació i, en cas de dubte, sempre trucar al telèfon d'incidències de l'entitat en qüestió.

No hay comentarios:

Más leído del mes

¿TIENES DE 60 EN ADELANTE?, ESTO ES PARA TI

Un amigo nos ha pasado esto por whatsApp, no conocemos al autor pero vale la pena: ¡¡¡Que lectura tan cierta!!! Disfrutala al leerl...