Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 17 de enero de 2020

CALAFELL DECLARA LA GUERRA A LOS OCUPASL'Ajuntament de Calafell està decidit a posar fi a l'ocupació incívica d'habitatges al municipi, i aquest divendres 17 de gener s'han anunciat més mesures per combatre-la. Després que el passat octubre es comencés a tallar l'aigua dels pisos ocupats que generaven conflictes, el consistori farà un pas més i els tallarà també l'electricitat. Per això s'ha parlat ja amb les companyies elèctriques per fer els talls d'una manera coordinada.

A més a més, l'Ajuntament començarà a parlar amb els bancs, que tenen la propietat de molts dels habitatges ocupats, perquè es tapiïn aquells pisos o edificis desocupats, i evitar que hi hagi més casos. Tot plegat té l'objectiu de revertir una situació que s'ha descontrolat els últims anys. Segons admet el mateix alcalde de Calafell, Ramon Ferré, «les ocupacions s'han duplicat en els darrers temps i, en determinats casos, són el focus dels casos delictius d’aquest Nadal».

Que Calafell no sigui un lloc «atractiu» pels ocupes

Les xifres es van posar sobre la taula a la junta de seguretat local celebrada ahir dijous, amb tots els cossos policials que operen a la zona. Després de la reunió, Ferré va confirmar que els autors dels robatoris a comerços del Poble i de la Platja les últimes setmanes provenien de dos edificis ocupats. Un d'ells ja va ser detingut, mentre que els altres estan identificats i se'ls busca, tot i que van aconseguir marxar dels pisos que ocupaven.

Per l'alcalde, les noves mesures han de servir per «incrementar la pressió» sobre les ocupacions conflictives, fins a aconseguir «expulsar-los». Tallant l'aigua, l'electricitat i tapiant els pisos buits, l'Ajuntament creu que s'enviarà un missatge que Calafell no és un lloc «atractiu per a nous ocupes». «Han de saber que no ho trobaran fàcil», ha sentenciat Ferré. En els últims tres mesos, a Calafell s'han tallat les connexions il·legals d'aigua en una quarantena d'habitatges. És una mesura que només s'aplica a les ocupacions identificades com a conflictives o delictives, no a les que es fan per necessitat i que estan controlades pels Serveis Socials.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Suena muy bien por fin. A estos parásitos hay que echarlos de Calafell y Segur. No estamos tranquilos, por nuestros hijos. Estás sanguijuelas no tienen nada que perder, les dá igual la policía y todo, no merecemos esta gentuza entre nosotros

Pedro Arias i Garcia dijo...

Al menos tenemos un alcalde que está tomando medidas, en otros municipios los ocupas son cómplices con el gobierno,
Yo confio en este gobierno de Calafell porque están viendo que pueden hacer cosas contra la ocupación
Pronto espero que veamos los resultados
Ssludos