Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

domingo, 13 de octubre de 2019

OTRO IMPUESTO, QUE HAY QUE RECAUDAR...

Como con las grandes empresas contaminantes no se puede o no interesa, vamos a ir a por los de siempre, que estos no se quejan, o sea, que si no te puedes cambiar el coche, en lugar de ayuda, impuesto, que es más rentable.El Govern treballa per ultimar el nou impost als vehicles més contaminants. El tribut gravarà directament en funció de les emissions de CO2 a l'atmosfera i convertirà Catalunya en la primera comunitat de l'Estat en aplicar un impost d'aquestes característiques. Com més nociu pel medi ambient -i també com més vell, generalment totes dues coses van lligades- sigui el vehicle, més pagarà.

1 Quan entra en vigor?
Es començarà a pagar a partir del novembre del 2020, però amb meritació del 2019. És a dir, els propietaris del vehicles que estiguin registrats el 31 de desembre d'aquest any, data en què se signaran els rebuts, no hauran de pagar l'impost fins a onze mesos després. Té, doncs, un funcionament molt similar al de la renda.

2 Quins vehicles hauran de pagar?
El primer any estaran exempts els que emetin menys de 120 grams de CO2 per quilòmetre, llindar que baixarà als 95 el 2020. En primer lloc tributaran cotxes i furgonetes i, un any després, ja al 2021, s'incorporaran les motocicletes.

3 Quant s'haurà de pagar?
Els cotxes que emetin fins a 119 grans de diòxid de carboni, que no pagaran res en el primer exercici, passaran a pagar 7 euros a partir del 2020. Els que superin aquesta llindar d'emissions pagaran 11 euros en el primer exercici i 34,5 en el següent. Pel que fa als que superin els 170 grams de CO2 emesos, el rebut del 2019 serà de 32 euros i el del 2020 serà 66,5.

4 Quant preveu recaptar el Govern?
Segons ha explicat aquest divendres el conseller de Territori, Damià Calvet, l'executiu calcula que ingressarà fins 40 milions d'euros en el primer cicle de l'impost. La xifra es podria doblar l'any següent, quan augmentin les exigències i s'hi afegeixin les motos, arribant als 80 milions d'euros.

5 A què es destinarà la recaptació?
Tot el que es recapti anirà a dos fons que contempla la llei del canvi climàtic: un per al canvi climàtic i un altre de patrimoni natural i biodiversitat. En el primer cas, els recursos serviran per portar a terme polítiques de mitigació com la promoció del transport públic i d'adaptació per corregir els efectes de la crisi climàtica. Pel que fa al segon fons, l'objectiu és gestionar millor els espais protegits i preservar la biodidversitat, perquè és aquí "on es nota més" la crisi climàtica.

1 comentario:

Pedro Arias i Garcia dijo...

Muy bien que se empiece a controlar todo lo que contamine y deteriore el medio ambiente, me parece perfecto,
Ahora bien, quien pagará siempre?
Todos los currantes autónomos que se mantienen con vehículos que hasta ahora están permitidos y después de este tendrán añadir un gasto más a su sufrida economía, porque aquella persona solvente no tendrá problemas en este aspecto, estos políticos que dictan estas leyes, a veces desde sus despachos no tienen otra cosa que pensar que como ' joder al ciudadano' tenemos el claro ejemplo del creador de insultos ' RUFIÁN' y a la misma vez no sabe vivir sin insultar, la mala imagen y decencia que le da a su partido,
Este señor por llamarlo de alguna manera, y dicho por el ha empezado a reciclar hace bien poco, desde que se ha empezado a reciclar el que ha estado haciendo? Joder al medio ambiente con sus sobras y objetos contaminantes aquí tenéis el claro ejemplo de un político ' despreciable,
Ojalá que lo recaudado por los vehículos contaminantes sirva para podamos tener una atmósfera más sana y saludable
Y políticos como el susodicho dejen la política por el mal ejemplo que dan
Saludos y viva un medio ambiente sano y respirable