Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

sábado, 28 de septiembre de 2019

"MENAS" EN HOTELES DE LUJOL'hotel de quatre estrelles de Sant Just Desvern, al Baix Llobregat, City Park, fa un any i un mes que a part dels seus clients, congressos i bodes habituals, compta també amb uns hostes ben especials. L'hotel acull a un total de 110 menors d'edat subsaharians que van arribar sols a Catalunya l'estiu passat, segons informa el mitjà 'Ara'. 

L'arribada de tants menors va desbordar l'any passat a la Generalitat que va prendre com a mesura «temporal» la decisió d'allotjar aquests MENAs a l'hotel però un any després encara no s'ha trobat una solució definitiva i els menors segueixen instal·lats a l'hotel que els permet «viures en unes instal·lacions còmodes i acollidores» tot i que aquestes s'han adaptat perquè els menors comparteixin les habitacions però que «els desubica de la realitat del que és i representa el sistema d'acollida» ha explicat Héctor Rubies, el director del projecte Kiriku, d'Eduvic, que gestiona l'estada dels menors a l'hotel.

Els menors havien de ser traslladats al centre de Rubí

La Generalitat va intentar traslladar, ara fa uns mesos, els nois a un centre de menors de nova construcció de Rubí però les protestes dels veïns i la negativa de l'alcaldessa de Rubí va provocar que aquesta alternativa quedés en via morta. Des de la conselleria asseguren que «hi ha diverses opcions damunt la taula» per ubicar el centre a Rubí mentre que fonts socialistes de l'Ajuntament manifesten que el centre «no està a la llista de prioritats», recull el mitjà citat.

D'altra banda, el portaveu del bufet d'advocats que representa als veïns de Rubí ha manifestat que «els ànims estan més calmats» i que els veïns anaven en contra de l'administració perquè «els van amagar informació i al final el projecte es va aturar perquè s'estaven fent obres majors sense el permís adient».

Noves alternatives

La negativa de Rubí no ha estat l'única i és que també han existit, durant els últims mesos, conflictes veïnals a Badalona, el Fòrum i la Zona Franca que han causat que el Govern no hagi posat encara en marxa el centre d'atenció immediata, el qual continua buscant una ubicació. Aquest centre vol evitar les pernoctacions a les comissaries i dignificar l'arribada dels menors.

Des de la conselleria s'analitza la possibilitat que el centre «sigui més petit». Es tracta d'un pla per descongestionar els centres de menors estrangers més grans i traslladar-los en pisos més petits quelcom que resulta una tasca complicada i, a més, es tracta d'un pla «a llarg termini» tal com va avançar la secretària d'Infància, Georgina Oliva.

No hay comentarios: