Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

sábado, 6 de octubre de 2018

HA MUERTO MONTSERRAT CABALLÉ (D.E.P)Montserrat Caballé ha mort als 85 anys d'edat. La soprano catalana ha traspassat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona, on estava ingressada des del setembre, segons han informat fonts mèdiques a Europa Press.

El funeral se celebrarà el dilluns al migdia al Tanatori de les Corts mentre que el la vetlla serà aquest diumenge a partir de les 14.00 al mateix centre.

Caballé, nascuda l'any 1933 al barri de Gràcia de Barcelona, és considerada una de les més grans sopranos d'òpera de la segona meitat del segle XX. Té molta anomenada per la seva tècnica i les seves interpretacions dels grans papers del bel canto de Rossini, Bellini i Donizetti.

La primera actuació professional va ser a l'òpera de Giovanni Battista Pergolesi La serva padrona, al Teatre Principal de València, el 27 de juny de 1955. Després d'anys a l'estranger, en teatres de ciutats com Basilea, Viena i Bremen, el 1962 va tornar a Barcelona i va debutar al Liceu el 7 de gener amb Arabella.

El primer èxit internacional li va arribar el 1965 quan va substituir la indisposada Marilyn Horne en la representació de Lucrezia Borgia al Carnegie Hall de Nova York. El 1972 va debutar a La Scala de Milà amb Norma de Bellini i també representà la Violetta de La Traviataa la Royal Opera House-Convent Garden de Londres.

Una de les seves interpretacions més mediàtiques va ser l'himne Barcelona, amb Freddie Mercury. La mort del cantant de Queen pocs mesos abans de la inauguració dels Jocs Olímpics va fer que la cançó no s'interpretés a la cerimònia.


No hay comentarios: