sábado, 29 de septiembre de 2018

PLAÇA DE L´1 D´OCTUBRE, DAVANT LES DEPENDÈNCIES DE CALAFELL

Nota de Premsa

PdeCat , CUP, ERC

PROPOSAR EL NOM DE L´1 D´ OCTUBRE A LA PLAÇA SITUADA AL CARRER SANT PERE, DAVANT DE LES DEPENDÈNCIES MUNICIPALS DE CALAFELL PLATJA

Exposició de Motius.

Atès que el passat dia 1 d´octubre de 2017 dels calafellencs i calafellenques, igual que totes els catalans i catalanes amb dret a vot, van ser cridats del Parlament de Catalunya a un referèndum per decidir al respecto de la independència de Catalunya.

Aquell dia una majoría de catalans i catalanes van anar a votar seguint el mandat del Parlament tot i que el Tribunal Constitucional va declarar el referèndum com a inconstitucional.

Els responsables del govern de l´Estat van considerar que el referèndum s´havia d´aturar utilitzant tots els mitjans al seu abast, violència inclosa. Per aquest motiu, havien arribat dies abans milers d´efectius dels cossos i forces de seguretat de l´Estat. D´aquesta manera el matí del dia 1 d´octubre policies nacionals, totalment equipats amb material antiavalot i fusells llança pilotes de goma ( prohibides a Catalunya) van entrar a diferents punts de votació amb l´objectiu de retirar les urnes. El resultat d´aquesta opereció es del tot coneguda.

La ciudadanía de Calafell, en comptes de rendir-se a la violencia policial, va decidir continuar mantenir els col-legis electorals oberts per tal que tothom que volgués, pogués dipositar el seu vot a les urnes. Va ser un acte de dignitat, de protesta i de manifestació de la voluntat democràtica que impregna els catalans i catalanes.

Passat aquests fets es va posar sobre la taula del Govern espanyol la necessitat de seguir dialogan per trobar una sortida a la voluntad de milions de catalans. La resposta va ser l´empresonament i exili del Govern, de líders polítics i dels presidents d´Òmnium Cultural i de l´Assemblea Nacional Catalana, mas l´aplicació de l´article 155 de la Constitución espanyola.

Mitjançant l´aplicació d´aquest article l´autogovern de Catalunya va ser esborrat i el Govern legítim, sortit de la voluntat del poble, substituit per un govern no votat pel poble català. Però en les eleccions del 21 de desembre al Parelament de Catalunya , les forces independentistes van tornar a guanyar a les urnes per complir amb el mandat democràtic resultat de l´1 d´Octubre.


Per tot això, i per fer un acte de reconeixement a tants de ciutadans i ciutadanes que hem vist trepitjats els nostres drets i llibertats individuals i col-lectius, es proposa al Ple nombrar Plaça de l´1 d´Octubre a la plaça situada al carrer Sant Pere, davant de les dependències municipals de Calafell Platja.

No hay comentarios: