jueves, 13 de septiembre de 2018

LA MUJER DE LLARENA, IMPLICADA EN UN SOBORNO

El jutge que instrueix la causa general contra l'independentisme, Pablo Llarena, està contra l'espasa i la paret. De moment, la justícia belga ha aplaçat la vista preliminar fins el 25 de setembre, per tal de decidir si la demanda que van interposar Puigdemont i els consellers a l'exili contra Llarena, és admesa a tràmit o no. Mentrestant, el Gobierno español no té cap problema en reconèixer que a pressionat a Bèlgica per tal de que aquest país es posicionés a favor del jutge. Ara però, els problemes de Llarena creixen després que la seva dona hagi estat implicada en un cas de suborn.

La dona de Pablo Llarena, Gema Espinosa Conde, és directora de la "escuela judicial" que forma part de la comissió que s'encarrega d'organitzar les oposicions a jutges i fiscals, Fins aquí tot correcte, però el problema rau en què es va crear una plaça de fiscals sense que tinguessin competències per fer-ho amb la finalitat exclusiva de que aquest nou lloc l'ocupés Sofía Marchena, la filla del President de la Sala 2 del Tribunal Suprem, que havia perdut l'oportunitat d'accedir a la carrera judicial durant la seva promoció perquè estava malalta.

Aquesta convocatòria il·legal creada a dit perquè l'ocupés Sofía Marchena, suposaria per a la dona de Llarena, la comissió d'un delicte de nombrament il·legal de funcionari públic de l'artícule 405 del Códi Penal. Si ara la dona de Llarena fos elegida com a vocal del Consejo General del Poder Judicial, tot encaixaria perquè aquesta designació estigués vinculada també a un suborn. 

No hay comentarios: