Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 13 de junio de 2018

ÚLTIMA HORA: DIMITE MÀXIM HUERTA
Primera crisi de govern per a Pedro Sánchez. Màxim Huerta, a qui el flamant president espanyol havia confiat el ministeri de Cultura i Esport, dimitirà aquest dimecres, tal com apunten fonts socialistes consultades per NacióDigital. Huerta està reunit en aquests moments a la Moncloa amb Sánchez i té prevista una compareixença de premsa a les set de la tarda.

El mediàtic periodista s'ha vist acorralat per un cas de frau fiscal, destapat aquest mateix matí per El Confidencial. Concretament, Huertas va defraudar 218.000 euros a través d'una societat creada l'any 2006.


Malgrat assegurar que la seva situació ja està normalitzada -motiu pel qual ha descartat dimitir a primera hora- l'oposició no ha donat per bones aquestes explicacions i ha pressionat Sánchez per forçar la dimissió. De fet, tècnics d'Hisenda també han contradit la versió inicial del ministre.

El ja exministre de Cultura, periodista amb llarga trajectòria televisiva -primer en clau informativa, després en el camp de l'entreteniment-, va haver de pagar 366.000 euros per compensar el frau, perquè la justícia va indicar que no es podia apreciar "bona fe" en les seves actuacions. 

"Vull ser clar. Està aclarit, està regularitzat i al corrent. No he defraudat, és un canvi de criteri fiscal", ha assenyalat l'expresentador de televisió en una entrevista a la Cadena SER. Huerta, a banda, ha aclarit que no va informar d'aquestes condemnes a Sánchez quan li va oferir ser ministre perquè les considerava un assumpte privat ja tancat. 

El líder del PSOE va arribar a la Moncloa amb esperit regenerador, com a contrapunt de la corrupció sistèmica del PP, i amb ganes de deixar enrere les ombres de l'anterior etapa. 

Petició de dimissió i de compareixença

El primer en demanar explícitament la dimissió de Huerta ha estat Pablo Iglesias, líder de Podem. "Ha de plegar de manera immediata", ha recalcat Iglesias des dels passadissos del Congrés dels Diputats. En cas que el ministre hagués decidit seguir en el càrrec, segons el secretari general de Podem, hauria de ser Sánchez qui el destituís perquè "Espanya no es pot permetre" que el nou executiu "tingui ministres reprovats com li passava a Rajoy. "No anem a encoratjar comportaments que recorden els del PP", ha insistit Iglesias, que la setmana passada ja alertava el nou president espanyol que havia oblidat molt ràpid els suports que havia rebut en la moció de censura.

El PP, encara trastocat per la pèrdua del poder, tampoc s'ha estat callat. El coordinador general de la formació, Fernando Martínez Maíllo, ha retret a Huerta que no hagués dimitit encara i ha plantejat el dubte sobre "quina autoritat tindrà" el govern espanyol a l'hora de demanar a tots els ciutadans que paguin les quantitats pertinents a Hisenda. Xavier García Albiol, sempre contundent, li ha dit "caradura" al ministre.

Ciutadans, per la seva banda, ha demanat la compareixença urgent del titular de Cultura. "Davant unes afirmacions d'aquesta gravetat han de donar explicacions. El més sensat és que vagi al Congrés i doni tota la informació necessària sobre els fets", ha recalcat Inés Arrimadas, portaveu de Ciutadans, en roda de premsa.

https://www.pscp.tv/elmundoes/1djxXnggneEGZ?t=3s

No hay comentarios: