Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 25 de junio de 2018

¿HA HABIDO TONGO EN LA ORGANIZACIÓN DE LOS "JOCS MEDITERRANIS"?Entitats espanyolistes i el partit ultra Vox tenien reservades entrades per a la cerimònia inaugural dels Jocs Mediterranis al Nou Estadi de Tarragona abans de posar-se a la venda, segons que explica el portal Porta Enrere. L’acte inaugural va indicar la poca importància que els tarragonins donen a l’esdeveniment esportiu, atès que l’estadi era mig buit.

Durant la cerimònia, van sentir-se xiulets a l’himne espanyol i a Felipe VI, però també contra el president de la Generalitat, Quim Torra i s’hi van veure força banderes espanyoles. Aquestes escasses mostres de catalanitat i de tarragonitat i alhora la presència de l’exèrcit espanyol van ser objecte de crítiques. I, a més, la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) ha protestat per la falta d’entrades i d’invitacions per a clubs, federats i entitats.


Porta Enrere explica que Vox en va adquirir una quantitat indeterminada i que les va distribuir a través de la Casa d’Aragó de Tarragona a entitats espanyolistes com ara Societat Civil Catalana, Plataforma per Tabàrnia o Cataluña por España. El vice-secretari de comunicació de Vox a Tarragona, Jordi Ferré, explica en aquest mitjà que hi van reservar entrades com a partit polític, i que, a més, hi van portar gent en autobusos des de Barcelona i també des de diversos punts de l’estat espanyol.

L’organització dels Jocs Mediterranis ha declinat de donar explicacions sobre quantes entrades va comprar Vox i a quin preu, segons que explica Porta Enrere, que recull diversos testimonis que relaten que van aconseguir entrades de franc a la Casa d’Aragó, en un pis llogat a l’entitat ultra Cataluña por España. En aquest immoble s’han fet reunions de Vox i també de Societat Civil Catalana, malgrat que el partit i l’entitat neguin que sigui la seva seu a Tarragona.Elsa Artadi i Ernest Maragall van ser, juntament amb Quim Torra, a la inauguració dels Jocs Mediterranis a Tarragona. La consellera de Presidència i el titular d'Acció Exterior han coincidit en denunciar que el públic que mig omplia el Nou Estadi estava triat per part de l'organització.

“El públic dels Jocs del Mediterrani estava sorprenentment seleccionat”, ha assegurat la portaveu del Govern en declaracions al Via lliure de RAC1. També ha estat molt contundent Maragall a través de Twitter assegurant que estava "triat i controlat", en referència a la notable presència de banderes espanyoles i de xiulets al president Quim Torra.

Maragall també ha destacat l'"exhibició de forces de seguretat de tots els colors" i una "llotja molt Estat amb olor a naftalina" així com "discursos sense massa esma". La conclusió del conseller republicà és clara: "Espanya té cap d’estat. Catalunya no té rei".L'alcalde de Tarragona ho nega

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha negat la denúncia de Maragall i Artadi. “Era materialment impossible seleccionar el públic”, ha assegurat Ballesteros a RAC1. La venda d’entrades la vam dipositar tota sota contracte a l’empresa Ticketmaster, i només es podien comprar de sis en sis. No ho hauríem fet mai”.

No hay comentarios: