Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

jueves, 7 de junio de 2018

¡ATENCIÓN!, MAÑANA, PARO PARCIAL DE LOS CAP DE LA COMARCAEls treballadors d'Atenció Primària de la Xarxa Sanitària Santa Tecla han convocat una aturada a les portes de les Àrees Bàsiques de Salut de diversos municipis tarragonins per aquest divendres, 8 de juny. A les 12 del migdia, els treballadors i treballadores s'aturaran davant dels centres per protestar contra les «importants i progressives càrregues de treball» i per la «reducció de la retribució econòmica». Així doncs, les Àrees Bàsiques que s'aturaran són les de Vila-seca, Llevant, Torredembarra, l'Arboç, el Vendrell i Calafell, amb els seus consultoris corresponents.

Els treballadors, en un comunicat, critiquen que «fa anys que suporten càrregues de treball importants i progressives». A més, denuncien que aquest any han patit una reducció dels salaris «al·legant l'empresa, no l'assoliment de l'equilibri pressupostari». Els treballadors afirmen sentir-se desmoralitzats i cansats d'aquesta situació.

Denuncien la manca de personal

Els treballadors de l'Atenció Primària de la Xarxa Santa Tecla denuncien que continuen patint les conseqüències de la crisi, i que la seva «precarietat repercuteix en la salut de les persones». Afirmen que han intentat «minimitzar els efectes que podrien afectar a l'atenció sanitària», però que han patit «sobrecàrregues de feina amb menys personal, manca de substitucions de baixes laborals i vacances, agendes de treball dobles o més hores de consulta i guàrdies per cobrir».

Denuncien, també, que a l'estiu la població que atenen als centres «augmenta considerablement», però que «no s'incrementa el personal per atendre-la, en la proporció adequada», o que la seva activitat està «cada cop més burocratitzada amb tasques no assistencials, que van en detriment del temps necessari per atendre al pacient».

Els treballadors manifesten en el comunicat que han proposat a l'empresa un seguit de mesures per tal de millorar les condicions de la seva feina diària i, així, poder oferir una atenció adient a la població. Malgrat això, critiquen que encara no han rebut cap resposta per part de l'empresa.

No hay comentarios: