Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 11 de abril de 2018

LA ZONA NARANJA DARÁ ROTACIÓN DE ESTACIONAMIENTO


Calafell tindrà una zona taronja per donar rotació a l’estacionament zones turístiques del municipi amb molta demanda d’aparcament a l’estiu. La nova zona taronja, que funcionarà només al juliol i a l’agost, serà gratuïta per als veïns que no disposin d’una plaça particular d’aparcament; els que sí que en tinguin i vulguin aparcar al carrer, pagaran tarifa de residents, que serà un 50% més reduïda que l’ordinària.

“La demanda d’aparcament a l’estiu prop del Passeig Marítim és molt superior a l’oferta, perquè és una de les zones on acudeixen més visitants per gaudir d’un dia de platja. El dèficit de places és greu en molts punts. Cal donar-hi una solució, que sigui eficaç des del punt de vista de la mobilitat, com la rotació, però amb unes tarifes molt baixes, o fins i tot la gratuïtat, que no penalitzin ni al veïnat ni al comerç”, explica l’alcalde, Ramon Ferré.

Un altre objectiu és que els veïns que tenen plaça d’aparcament en aquestes zones la facin servir i no estacionin al carrer. “Hem d’aconseguir que aquestes places particulars s’utilitzin i que els seus titulars no deixin el cotxe al carrer”, afegeix Ferré. Però a la vegada, “hem de facilitar que els veïns que no tenen plaça pròpia puguin aparcar al carrer. Calculem que un miler de vehicles podran aparcar gratuïtament a la zona taronja. És una dada important”.

La implantació de la zona taronja arriba després d’un procés que ha durat un any llarg, en què aquestes mesures s’han debatut amb les associacions veïnals i de comerciants, a partir d’un estudi encarregat per l’Ajuntament per trobar solucions. Tot per aconseguir el màxim consens “per a una mesura que no és recaptatòria, només cal veure les tarifes, però imprescindible per gestionar més eficaçment l’aparcament disponible”, diu l’alcalde.

De fet, es baixen preus. La tarifa de no residents de la zona blava baixa d’1,5 euros l’hora a 1 euro. I una part important de places de zona blava es reconvertiran a zona taronja, que té preus encara més baixos, o fins i tot gratuïts. Finalment, a l’avinguda Catalunya, al centre de Segur, la zona blava funcionarà només als matins.

El ple municipal d’aquest 9 d’abril, ha aprovat la modificació de les taxes corresponents. Properament s’aprovarà el nou reglament de funcionament, i l’equip de govern s’ha compromés a debatre llavors alguns serrells, com per exemple si els domicilis de la zona taronja on hi hagi dos cotxes podran acollir el segon vehicle a les tarifes de residents.

Quines zones seran taronja

La zona taronja regularà l’estacionament a tres zones concretes:

–els carrers perpendiculars al Passeig Marítim a Segur, des de Carme Desvalls a Duero. El propi Passeig Marítim tindrà zona blava, com fins ara, només a l’estiu

–el Passeig Marítim als barris de l’Estany i de Mas Mel, del carrer Tajo al carrer Manuel Benet Ortiz.

–els carrers perpendiculars i paral·lels al Passeig Marítim al nucli de Platja, entre Àngel Guimerà i Mercè Rodoreda.

Les tarifes de la zona taronja seran aquestes:

Tarifa ordinària
Durada màxima permesa per vehicle: 1 setmana
1 euro/hora amb fraccions de 5 cèntims amb el temps proporcional
3 euros/matí (de 10 a 15 hores)
3 euros/tarda (de 15 a 21 hores)
5 euros/dia (24 hores)
14 euros/setmana

Tarifa per a residents amb plaça pròpia d’aparcament
Durada màxima permesa per vehicle: 1 setmana
0,20 cèntims/hora amb fraccions de 5 cèntims amb el temps proporcional
1 euros/matí (de 10 a 15 hores)
1 euros/tarda (de 15 a 21 hores)
1,5 euros/dia (24 hores)
7 euros/setmana

Tarifa per a residents sense plaça pròpia d’aparcament
Gratuït

També s’ha arribat a un acord perquè els vehicles d’empreses o autònoms amb domicili social a carrers regulats amb zona taronja, puguin aparcar-hi amb un abonament anual de 40 euros. Aquest abonament estarà disponible per a un vehicle per negoci, i no serà a la zona taronja en general, sinó al sector on tingui la seu l’activitat. Aquesta ha estat una demanda dels comerciants, restauradors i altres empresaris i professionals.

No hay comentarios: