Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 16 de marzo de 2018

TRISTE RÉCORD PARA BARCELONA


Barcelona és la ciutat europea on més cocaïna es consumeix, segons les dades que apareixen en un estudi publicat aquesta setmana per l'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies (EMCDDA).

L'informe recull un estudi de la droga que s'ha trobat analitzant les aigües residuals de diverses ciutats europees.

Aquest estudi analitza els resultats del que s'ha qualificat com "el major projecte europeu dut a terme fins ara de l'anàlisi de les aigües residuals". Busca conèixer, a través de les restes que les drogues deixen a l'orina, quins són els hàbits de consum real d'estupefaents dels habitants de 60 ciutats estudiades.

Les dades són clares: a les canonades d'aigües residuals de Barcelona corren 965,2 mg per cada 1.000 persones al dia de mitjana. Els caps de setmana aquest percentatge creix fins als 1.101 mg al dia.

Al darrere de Barcelona hi ha ciutats com Zuric (Suïssa) o Anvers (Bèlgica).Però en el llistat de ciutats analitzades hi ha grans urbs absents: no inclou les dades de capitals com Madrid, Londres o Roma.

Altres ciutats espanyoles analitzades són València (a la 15a posició en el consum diari de cocaïna), Santiago de Compostel·la (19a) i Castelló (al lloc 22 de la llista).

Els autors de l'informe asseguren que les dades de l'anàlisi de les aigües residuals "ofereix una instantània molt útil del flux de drogues a les ciutats europees".

Barcelona, primera en el consum de cocaïna, apareix, en canvi, en les últimes posicions en el consum d'amfetamines i metamfetamines i a la part mitjana de la taula en el consum d'èxtasi (MDMA).

L'estudi indica que les càrregues d'èxtasi més altes "es detecten a ciutats de Bèlgica, els Països Baixos i Noruega".

L'anàlisi de les aigües residuals en què es basa l'informe no ha pogut incloure dades sobre el consum de cànnabis, la substància il·legal més consumida a Europa. Segons els autors de l'estudi de l'Observatori Europeu de Drogues i Toxicomanies, aquest tipus d'estudi "planteja alguns problemes analítics i de mostreig".

No hay comentarios: