Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

martes, 27 de marzo de 2018

EL JUEGO SUCIO DE LOS DICTADORES


El Col·lectiu Guilleries, que aplega un grup de Mossos d’Esquadra, ha emès un nou comunicat fa poques hores en què assegura que la direcció del cos va permetre que agents de la policia espanyola participessin d’incògnit en l’operatiu que es va establir dimarts al parc de la Ciutadella de Barcelona, quan el president del parlament ja havia anul·lat la investidura del president Puigdemont. El Col·lectiu Guilleries acusa en concret el comissari Ferran López d’haver-ho permès.
En el mateix comunicat, també es critica que un caporal de Mossos amb destinació a Tarragona va ser qui va denunciar un taller mecànic de Reus que s’havia negat a atendre un agent de la policia espanyola, que és la seva parella.
El comunicat que s’ha fet arribar a la redacció de VilaWeb és aquest:

«Comunicat de les Guilleries (20)

Les Guilleries som un col·lectiu de Mossos compromesos amb la materialització de la República Catalana i que condemna la repressió d’un estat espanyol demofòbic i autoritari que fa un ús abusiu i arbitrari de tots els mecanismes de poder al seu abast per a impedir el nostre objectiu de plenitud nacional.

Dintre del nostre cos, defensem la llibertat ideològica de tothom, però exigim respecte a les idees i opinions dels mossos republicans i lleialtat a la nostra institució com a policia integral, al servei de la ciutadania i garant dels seus drets fonamentals, alhora que reivindiquem treballar en un context d’absència de repressió i d’ingerències estatals.

En aquest sentit, condemnem la posició submisa i claudicant del cap il·legítim del cos, el comissari Lopez, autoritzant la introducció de membres del CNP de paisà en un dispositiu del CME, desplegat en compliment de competències exclusives nostres, com va passar al Parlament el dimarts 30 de gener.

També deplorem l’actuació recent d’un caporal de Mossos amb destinació a Tarragona, que va presentar una denúncia per delicte d’incitació a l’odi contra el propietari d’un taller de Reus que no va voler reparar el vehicle de la seva parella, agent del CNP, indignat per les càrregues d’aquell cos i de la GC contra ciutadans el dia 1-O.

Aquest caporal hauria de saber que el delicte de l’article 510 del Codi Penal castiga només els atacs dirigits a grups d’una minoria ètnica o religiosa o col·lectius tradicionalment discriminats. Òbviament, ni el CNP ni la GC no poden tenir aquesta consideració. I si parlem d’actes generadors d’odi, un exemple paradigmàtic seria l’actuació d’aquests cossos apallissant ciutadans pacífics l’1-O.

Els Mossos d’Esquadra defensarem les institucions i vetllarem per garantir els drets i les llibertats dels nostres conciutadans. També exigim la llibertat dels presos polítics.

Les Guilleries, 4 de febrer de 2018»RECOMANACIONS PELS MANIFESTANTS

Des dels Mossos fidels a la República us volem donar els consells següents:

- Organitzeuvos en grups grans. 

- No feu llançaments d'objectes contundents. Els agents de la brigada mòbil van protegits i no els hi fareu res. En canvi, podeu fer mal a companyes si calculeu malament. Podeu utilitzar altres coses per fer saber el vostre descontent.

- Si escolteu detonacions no correu. Només és soroll. No retrocediu.

- Si llencen pots de fum no retrocediu. Només és fum. Cal observar si els agents porten mascaretes antigàs. Si no les porten, no patiu, no són gasos irritants.

- Si la concentració es comença a dissoldre, la BRIMO començarà a moure's en furgoneta per tal d'intimidar i poder estar presents arreu. No correu quan es moguin. Ells són pocs. Si us manteniu ferms hauran de frenar, baixar i actuar, i no podran estar presents a altres llocs.

- Quan baixin no us hi enfronteu perquè teniu les de perdre. Tampoc correu, allunyeu-vos amb pas tranquil. Potser us emportareu un cop de porra però guanyareu temps per altres companyes. 

- Tingueu cura de no portar característiques que us facin fàcilment identificables. Penseu que us fan fotografies constantment.

- Graveu/feu fotografies de tot el que pugueu i no torneu sols a casa. 

- No us rendiu. NO OBLIDEU QUE ESTEM DEFENSANT LA DEMOCRÀCIA I LA LLIBERTAT!

No hay comentarios: