Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 16 de marzo de 2018

AMNISTÍA INTERNACIONAL ACTÚA (YA ERA HORA)Amnistia Internacional demana la llibertat «immediata» dels Jordis. El dia que es compleixen cinc mesos exactes del seu ingrés a Soto del Real, l'organització ha tornat a demanar la seva excarceració al·legant que els càrrecs sobre Jordi Sànchez, expresident de l'ANC, i Jordi Cuixart, màxim responsable d'Òmnium, són «desproporcionats». 

Al fil de la protesta, Amnistia Internacional explica també que la presó preventiva és «injusta i injustificada» i insten a la justícia espanyola a deixar-los en llibertat. 

Amnistia Internacional considera «desproporcionada» la pena de presó

La coordinadora de l'organització a Catalunya, Adriana Ribas, ha estat l'encarregada d'explicar quins han estat els motius d'Amnistia Internacional per tornar a demanar l'excarceració dels activistes catalans. 

«Esperarem com avança la fase d'instrucció per valorar altres elements i característiques del cas», ha comentat Ribas després de reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent. 

En aquest context, Ribas i Eduard Martínez —responsable de relacions institucionals de l'organització i que també ha estat present a la reunió amb el president del Parlament— han recordat que Amnistia Internacional parla sempre de «presos de consciència» i no de presos polítics. Finalment, en ser preguntats pels casos d'Oriol Junqueras i Joaquim Forn, els responsables de l'organització han recalcat que es troben actualment en una «fase judicialment molt inicial».

Amnistia parla de l'1-O

Els representants d'Amnistia Internacional a Catalunya han aprofitat la reunió amb Roger Torrent per parlar d'una de les problemàtiques més cabdals en el si de la política catalana: els fets del referèndum de l'1-O.

En aquest context, Ribas ha condemnat «l'ús excessiu de la força» per part de la policia espanyola i la Guàrdia Civil l'1-O. Finalment, els representants de l'organització internacional han regalat a Torrent el darrer informe anual de l'organització sobre la situació dels drets humans al món.

No hay comentarios: