Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

lunes, 5 de febrero de 2018

CALAFELL: INMINENTE INICIO DE LOS NUEVOS PLANES DE MOVILIDAD


L’Ajuntament de Calafell començarà a implantar en breu nous plans de mobilitat a diverses urbanitzacions del municipi. A finals d’aquest febrer, o principis de març, començarà a instal·lar-se la nova senyalització fruit del pla de mobilitat de la urbanització Calafell Parc. I a continuació en vindran quatre més.
L’Ajuntament està elaborant el pla de mobilitat de Calafell Residencial, que confia tenir operatiu abans de l’estiu. Després vindran les urbanitzacions de Valldemar, Mas Romeu i les Brises. Els respectius plans s’aniran fent un darrera de l’altre.
Aquests plans de mobilitat “són una qüestió que sorgeix a cada reunió que tenim amb el veïnat d’aquests barris”, explica el regidor d’Urbanisme, Miguel Ángel Perín. De la seva banda, el regidor de Via Pública, Juanjo García, recorda que “no n’hi ha prou de repintar senyalització, sinó que cal resoldre moltes situacions que s’han anat creant”.
A moltes urbanitzacions la mobilitat encara està organitzada com quan eren llocs d’estiueig o de cap de setmana, quan avui hi viuen permanentment centenars de persones. És més, al llarg dels anys s’han anat resolent situacions concretes, però sense una visió global del conjunt. Així doncs, s’ha donat el cas, que ara es vol corregir, que alguna solució a un problema ha acabat esdevenint un problema nou, o causant-lo a algun altre lloc.
Entre els objectius d’aquest pla hi ha resoldre cruïlles perilloses, garantir un mínim d’estacionament a la via pública (que malgrat les aparences és un problema a les urbanitzacions), protegir els vianants, assegurar la fluidesa del transport públic i prevenir l’excès de velocitat.
Segons García, “a les urbanitzacions no hi ha un volum de trànsit exagerat, però això no vol dir que no hi hagi problemes de mobilitat que s’han d’encarar”.

No hay comentarios: