Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

domingo, 28 de enero de 2018

RAJOY, ES CUESTIÓN DE TIEMPO QUE ACABES EN EL BANQUILLO POR DELINCUENTELa Comissió Europea ha amenaçat aquest dijous amb portar a Espanya davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TUE) si en un termini de dos mesos no transposa les disposicions que encara no s’ha traslladat a la legislació nacional de la directiva sobre els mercats de instruments financers, coneguda com Mifid II, que va entrar en vigor el passat 3 de gener.
L’Executiu comunitari ha enviat dictàmens motivats, l’últim pas abans d’acudir a la Justícia europea, per aquest assumpte a dotze estats membres, que són Espanya, Bulgària, Croàcia, Eslovènia, Grècia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Polònia, Portugal, Romania i Suècia.
Aquesta directiva va ser adoptada en resposta a la crisi financera per establir uns mercats financers “més transparents, competitius i integrats”, amb l’objectiu d’aconseguir que es negociï menys fora dels mercats regulats, una major protecció als inversors i consumidors i garantir la estabilitat financera, explica Brussel·les.
Així, la normativa harmonitza el règim regulador de la UE sobre requisits organitzatius per a les empreses de serveis d’inversió, els mercats regulats, els mercats de les petites i mitjanes empreses i els serveis de subministrament de dades. També s’estableixen normes de conducta harmonitzades per als serveis d’inversió, inclosos els incentius, els requisits d’informació i les normes de governança dels productes.
Pròrroga d’un any
El termini inicial per transposar la directiva es va prorrogar un any, del 3 de juny de 2016 fins el 3 de juliol de 2017, però aquests dotze països “no han incorporat les normes a la seva legislació nacional o no les han incorporat plenament”. En el cas d’Espanya, el Consell de Ministres va aprovar a finals de desembre a través d’un Reial decret llei una part de la transposició d’aquesta directiva a l’ordenament jurídic espanyol, concretament la relativa a centres de negociació (mercats regulats, sistemes multilaterals de contractació i sistemes organitzats de contractació).
En aquest context, l’executiu comunitari també ha demanat a tots aquests països, excepte a Suècia, que apliquin plenament la directiva delegada que complementa Mifid II pel que fa a la salvaguarda dels instruments financers i els fons pertanyents a clients, obligacions en matèria de governança de productes i normes aplicables al lliurament o percepció d’honoraris, comissions i altres beneficis monetaris o no monetaris.

No hay comentarios: