Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

viernes, 8 de diciembre de 2017

OTRA VEZ DESMONTANDO A "CIUDADANOS"El Sindicat de Tècnics del Ministeri d’Hisenda espanyol (Gestha) ha assegurat que l’impacte del canvi de la seu social de gairebé tres mil empreses des del primer d’octubre és ‘pràcticament inexistent’ a les arques públiques perquè no afecta la recaptació de la Generalitat. Tan sols n’hi ha dues excepcions: els efectes en l’impost de transmissions patrimonials i els actes jurídics documentats en els casos d’ampliació de capital.
Ho ha recordat el secretari general de Gestha, José María Mollinedo, en declaracions a Europa Press, arran que el president de Ciutadans, Albert Rivera, va assenyalar que una de les tasques d’Inés Arrimadas, en cas que governés, seria afrontar les conseqüències de la sortida d’empreses de Catalunya. Segons Rivera, això farà que es generarin menys ingressos per a les arques públiques perquè ara aquestes empreses paguen els imposts fora.

Mollinedo ha explicat que l’impacte de la fugida d’empreses de Catalunya és ‘inapreciable’ perquè les empreses que es traslladen pagaran l’impost de societats i l’IVA en una altra delegació de l’Agència Tributària de l’estat espanyol i posteriorment el govern espanyol distribuirà a les comunitats autònomes la part de la recaptació cedida en funció dels índexs que publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE).
Pel que fa a l’IVA, la distribució de la recaptació es fa segons la proporció de consum de cada comunitat, i es reparteix al 50%. L’impost de societats no finança les comunitats, sinó que s’ingressa directament en les arques públiques estatals i no afecta, per tant, el finançament de les autonomies.
Els imposts especials, pels quals l’INE estableix cada consum (gasolines, alcohol i tabac), que es distribueix en funció de la estimació per a cada comunitat, funcionen d’una manera similar. ‘Aquest percentatge de cessió d’imposts es reparteix a cada comunitat amb independència d’on siguin les seus socials’, ha explicat Mollinedo. Pel que fa a l’impost de l’electricitat, les companyies subministradores el carreguen a cada punt de subministrament i s’ingressa en la comunitat de l’àmbit geogràfic on estigui situat el comptador.
L’únic impost que podria veure’s alterat pels trasllats de seus socials de Catalunya és, en la modalitat d’operacions societàries, l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats, en els casos en què alguna de les gairebé tres mil empreses que han traslladat la seu social decideixin de fer una ampliació de capital sense càrrec a reserva. No obstant això, la recaptació per a aquest gravamen és molt baixa.
Així mateix, Mollinedo ha descartat que hi pugui haver pujades d’imposts o retallades al nou pressupost per aquest motiu.

No hay comentarios: