Últimas entradas

SÍGUENOS EN:

Síguenos en facebook Síguenos en Google+ Síguenos en Twitter Canal de youtube sígueme en Instagram

miércoles, 6 de diciembre de 2017

LAS RAÍCES FRANQUISTAS DE INÉS ARRIMADAS

Biografía familiar de la candidata de C´s que circula por la red:

Rufino Arrimadas, pare d’Inés Arrimadas,  va néixer l’any 1937, actualment 80 anys. Es fill d’un poble de Salamanca, va estudiar dret i es va fer policia. La seva dona té uns 74 anys. El varen traslladar a principis dels seixanta a Barcelona i d’entrada varen viure al carrer Loreto i poc desprès es traslladaren a un pis de la Plaça Tetuan, sobre mateix d’un avui desaparegut, el Bar Tetuan. Va ser policia de la científica i col·laborador de la Brigada Social dels germans Antonio i Vicente Juan Creix. Home de confiança de Tomas Caricano Goñi pels seus estudis. Aquest fet li va permetre exercir dues tardes a la setmana d’advocat de gent lligada al regim franquista. Va participar en diferents i múltiples accions policials, universitat, sindicats, etcètera. Per una bufetada impactant a un estudiant li varen posar el sobrenom del correo, les repartia gratuïtament i a l’engròs. Va ser company i íntim amic d’un tal Calleja i sobretot del petit dels Creix, Vicente. Va fer nombrosos peritatges i informes que varen portar a molta gent a la presó sent molts d’ells innocents. Era un furibund seguidor del Real Madrid i gran admirador d’en Fraga Iribarne. En Franco per ells era un Déu. Quan el seu amic Vicente Juan Creix va caure en desgracia es va fer militant actiu de UCD. Martin Villa i ell foren enconats enemics.

A l’any setanta degut a una amenaça molt creïble i a instancies de la dona va abandonar la carrera policial i es varen traslladar a Jerez de la Frontera a on va néixer la famosa Ines.  El seu cosí Moisès els hi va arreglar la vida, exercint d’advocat. La Ines és el cinquè fill i el seu padrí el famós Moisès Arrimadas, "delegado nacional de la vivienda en Cadiz, jefe nacional del movimiento", governador civil de Cuenca i d’Albacete, i procurador en Cortes quatre legislatures per elecció directe del caudillo.

Rufino en la seva vida privada era un home jovial i molt desconfiat i sorrut amb els desconeguts. Tenia molt mala llet, intervenia poc, més aviat feia d’espectador. Els veïns d’habitatge el respectaven, va arribar a parlar el català ja que els germans Creix el parlaven quasi sempre. La seva dona mai, sempre el castellà però queia bé a la gent.

Per culpa dels seus informes varen empresonar polítics avui en la reserva, Isidre Moles, Andreu Abelló, Joan Raventós, etcètera. Això si, com deien els seus companys, tenia "el pico de oro". Coll Alentorn també el va patir. Va ser molt amic d’en Pablo Porta.

En el seu despatx a part de la bandera espanyola hi té varies fotografies d’ell amb el dictador Franco, amb la dona i els fills. Franquistes a morir i encara ho són ja que dos dels fills són membres de la Fundación Francisco Franco.

No hay comentarios: